Повінь на Черкащині: Хрещатик під водою. У Межирічі вода відступає (фоторепортаж)

Найбільше лиха повінь наробила у Черкаському та Золотоніському районах. Під водою опинилась одна з вулиць  у с. Хрещатик, Черкаського району.

– Надзвичайна ситуація, спричинена повінню на Черкащині, трішки покращується, але говорити про її завершення ще зарано. Підрозділи рятувальників працюють у посиленому режимі. Перші повідомлення про підтоплення отримали з села Хрещатик, де одна з сільських вулиць повністю відрізана від решти населеного пункту. Основні роботи нині проводяться саме там, – про це у ефірі центрального ТБ повідомила речниця ГУ ДСНС України у Черкаській області Юлія Норовкова.  

Тим часом у с.Межиріч, що неподалік Канева, ситуація поліпшується. Повінь відступає. Вода потихеньку відбуває, поволі звільняючи підтоплені території. За словами місцевих жителів, повінь була не надто велика, а бідкання людей щодо того, що такої повені не було багато років, пояснюють короткою пам’яттю.

– Останній раз повінь була років п’ять тому. Тоді води було значно більше. Кілька хат, що по вулиці Заросся (с.Межиріч, –  авт.) опинилась на острові. Тож, щоб мати зв’язок із зовнішнім світом, довелось спускати на воду човен. Нині ж дорогу не залило, і плавзасоби ми не використовували. От коли були великі повені, то це у 80-х – 90-х роках та на прочатку 2000-х. Кілька разів вода підходила до ганку нашого будинку, а весь куток перетворювався на архіпелаг островів, – розповіла місцева мешканка, пенсіонерка Оксана Дмитрівна.

З нею погодилась і сусідка, пані Валентина.

– Мій город залило. Але це ще нічого. Пам’ятаю повінь, яка була багато років тому, коли померла моя тітка Дуня. Її тіло довелось човном везти. Ото й справді була велика повінь.  

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *