У Дитячому парку Черкас новими деревами доповнили туєвий паркан

У Дитячому парку активні черкащанки за сприяння КП «Дирекція парків» та міської влади висадили більше 20 туй. Це вже не перша така акція, адже активістки підсаджують живий паркан по периметру парку кілька років поспіль.

Про це журналістам «City News» повідомила.

За словами однієї із організаторів заходу на День землі вони долучились до всесвітньої акції «Greening of the planet» із висаджування 1 мільйона дерев за одну добу.

«Це туя західна колумна. Особливістю цієї рослини є те, що вона формує гарну декоративну живу огорожу. Таким чином навколо майданчика буде створена природна огорожа, яка буде не лише красивою, а й даватиме прохолоду у спекотні дні. Це морозостійка рослина, витримує до мінус сорока градусів. У висоту може виростати до 20 метрів. І вона податлива до обрізки і формування в колони», – сказав заступник КП «Дирекція парків» Сергій Ткаченко.

Технічний бік акції взала на себе КП «Дирекція парків», забезпечивши активісток усім необхідним.

«Наше комунальне підприємство сприяє всім, у кого є бажання долучитися до озеленення нашого міста. Хотілося б закликати усіх містян підхоплювати таку ініціативу, висаджувати дерева, кущі, упорядковувати клумби у своїх дворах. Раніше це була така традиція, бо я з дитинства пам’ятаю, що біля кожного під’їзду багатоповерхівки садили квіти, доглядали їх. І всю весну, літо і осінь подвір’я нагадували затишні сади. Тому хотілося б, щоб ця традиція продовжилась», – підкреслив директор КП «Дирекція парків» Геннадій Шевченко.

Він також додав, що на дитячому майданчику за роботою дорослих зацікавлено спостерігали діти, тож подібні акції мають ще й виховну складову.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *