Півмільйона гривень хочуть дати десяти волонтерським організаціям з бюджету Черкас

У Черкасах розглядають можливість надавати фінансову підтримку з коштів міського бюджету тим волонтерським організаціям, які допомагають Збройним силам України. Днями виконком Черкаської міськради затвердив відповідні зміни до міської програми «Турбота».

Як повідомив журналіст «City News», у Черкасах хочуть надавати підтримку бюджетними коштами тим волонтерським організаціям, чия діяльність спрямована на допомогу Збройним силам України. Відповідні зміни до міської програми «Турбота» затвердив виконавчий комітет Черкаської міськради, які ініціювала очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Проєкт депутатки на засіданні виконкому представила заступниця директора департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Юлія Ніконенко.

За її словами суть ініціативи полягає у тому, щоб запровадити конкурс проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів бюджету Черкаської міської територіальної громади.

Йдеться про заходи для залучення міжнародної гуманітарної допомоги для забезпечення потреб Збройних Сил України. Порядок та умови проведення такого конкурсу затверджені постановою Кабміну від 12.10.2011 № 1049. Конкурс планується провести в електронному вигляді.

– Ті організації, які пройдуть електронний відбір і переможуть у конкурсі, отримають підтримку з міського бюджету, щоб ще ефективніше допомагати ЗСУ. Пропонуємо спрямувати на цей захід 500 тисяч гривень, – зазначила Юлія Ніконенко.

Вона ж додала, що за результатами конкурсу по 50 тисяч гривень на реалізацію програм допомоги захисникам України отримають 10 громадських організацій.

– Черкаська міська влада усвідомлює важливість волонтерського руху для наближення перемоги України. Тому ми і надалі надаватимемо усебічну підтримку нашим волонтерам», – зауважив міський голова Анатолій Бондаренко.

Тепер же, щоб втілити запропоновану ініціативу, за зміни до програми «Турбота» їх ще мають ухвалити депутати Черкаської міської ради.

– До Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради звернулась депутатка Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність»  Інна Бандура з пропозицією надати фінансову підтримку волонтерським центрам, чия діяльність спрямована на підтримку української армії, оскільки вони нині теж потребують допомоги. Департамент підтримав та опрацював звернення депутатки, і, відповідно, виніс цей проєкт на розгляд виконавчого комітету. Виконком у повному складі підтримав дану позицію і проєкт рішення тепер буде переданий на розгляд депутатів Черкаської міської ради. І якщо вони цей проєкт рішення підтримають (щиро сподіваюсь, що так і буде), то у Черкасах відбудеться конкурс і волонтерські організації отримають фінансову допомогу з міського бюджету, – прокоментувала заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *