Чиновниця з міносвіти проінспектувала черкаські школи

22 серпня Черкаси із робочим візитом відвідала заступниця міністра освіти та науки України Віра Рогова, інформують у департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Представниця міністерства зустрілася із освітянським активом області. Участь у зустрічі також взяли заступниця міського голови, кураторка освітньої галузі Черкас Анастасія Чубіна, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов і його заступниця Надія Євчак.

Посадовці поспілкувалися із черкаськими освітянами про відновлення освітнього процесу в очному режимі, про труднощі, з якими зіштовхуються вони з початку повномасштабного вторгнення, про забезпечення безпеки під час навчання, важливість наявності чітко відпрацьованих алгоритмів і механізмів евакуації учасників освітнього процесу, роботу з ВПО, тощо.

Зокрема, в ході обговорення організації навчання в офлайн режимі, представниця міністерства поцікавилась результатами опитування батьків школярів та готовністю їх віддавати дітей на очне навчання. Також вона порадила проводити практичні уроки евакуації, зокрема для батьків.

?«Зараз завдання номер один – це створення безпечних умов для перебування вихованців, здобувачів освіти та працівників із метою відновлення роботи в очному режимі. Відзначу, що в місті триває перевірка готовності закладів освіти до нового навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період. Найважливішим для нас, звісно ж, є перевірка стану укриттів та готовності закладів гарантувати безпеку дітей під час офлайн навчання» – в ході зустрічі наголосила профільна заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна.

Делегація проінспектувала укриття міських ДНЗ та шкіл. Окрім цього, перевірили стан матеріально-технічної бази закладів освіти Черкас. Усе це для того, аби виявити готовність міста до навчального року в умовах воєнного стану.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *