Мати полеглого воїна подякувала керівникам Черкас за підтримку родин загиблих

У дев’яту річницю заснування легендарного полку «Азов» до Черкаської міської ради завітала мама полеглого Героя Оксана Коцуконь. Її син Олександр із позивним «Арс» загинув у березні минулого року під час оборони українського Маріуполя.

На знак вдячності за підтримку сімей, які втратили своїх рідних на війні, презентувала міському голові Анатолію Бондаренку, його першому заступнику Сергію Тищенку, заступниці Марині Гаркавій патріотичні речі. Кожну з них підбирала індивідуально, враховувала досвід взаємодії.

– Жодну родину, в яку росія принесла невимовний біль і страждання, міська влада Черкас не оминула увагою. І це не просто красиві слова. Ми відчуваємо допомогу від моменту поховання й далі тут нікого не залишають наодинці зі своїми проблемами, – прокоментувала Оксана Коцуконь. – Той хто пам’ятає про полеглих, той поважає і живих, тобто нас – рідних. Я за це безмежно вдячна. Міському голові Анатолію Бондаренку мама загиблого воїна передала прапор із символікою полку та згадкою про Маріуполь, обороною якого відзначилися звитяжні «азовці».

За спиною особового складу чимало героїчних вчинків, подвигів і перемог. Поза тим, картину із ілюстрацією «Черкаси – місто героїв», аби підкреслити кожного, хто своїми діями відстоює незалежність, та рушник зі словами великого пророка Тараса Шевченка. Першому заступнику міського голови Сергію Тищенку вручила картину із написом молитви українського націоналіста.

Каже: її текст надихає на боротьбу та зміцнює силу духу, не дозволяє опускати руки навіть у критичних ситуаціях. Заступниці міського голови Марині Гаркавій презентувала розписану гільзу, на якій відображена лялька-мотанка. Її Оксана Коцуконь придбала під час благодійного вечора «Разом до перемоги». Його для збору коштів кільком підрозділам, які тримають оборону, провели за ініціативи громадської організації «Сила.Захист.Честь».

– Ці речі – нагадування для всіх нас про те, що ми маємо лишатися єдиними, сильними духом та працювати для нашої української перемоги. Вони про тих, хто ціною власного життя відвойовує кожен метр нашої території та захищає нашу незалежність. Про незламних, хоробрих та вмотивованих воїнів, які за покликом серця справою свого життя обрали служити Україні, – прокоментував міський голова Анатолій Бондаренко. – Дякую Оксані Коцуконь та кожній матері, батькові за виховання справжніх та відданих патріотів. Наш святий обов’язок перемогти, аби смерть наших Героїв не була даремною.

У свою чергу перший заступник міського голови Сергій Тищенко подякував за мужність та стійкість кожної матері, яка втратила на війні сина.

– Саме такі жінки як ви народжують світу воїнів, якими ми пишаємось та якими захоплюється весь світ, – прокоментував Сергій Тищенко. – Поруч із такими жінками ми не маємо права бути слабкими. Ви – приклад незламності та сили духу для всього українського суспільства. Низький уклін за ваших Героїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *