Вода спадає. На Черкащині ще підтоплено десять будинків та 47 дворогосподарств

Спад рівнів весняного водопілля спостерігається у низці регіонів, у тому числі на Черкащині. Однак поки в області залишаються підтопленими десять будинків, 47 дворогосподарств та кілька тисяч гектарів сільськогосподарських угідь.

Про це, посилаючись на офіційну інформацію Державної служби України з надзвичайних ситуацій повідомив журналіст «City News».

Ситуація через весняне водопілля в Україні залишається напруженою.

Як повідомляє офіційний сайт Державної служби України з надзвичайних ситуацій,  протягом останньої доби зафіксовано підняття рівнів на р. Дніпро в Дніпропетровській області та р. Десна в Чернігівській області на 1-6 см.

Залишаються підтопленими 74 будинки: Дніпропетровська – 39, Кіровоградська – 25 та Черкаська – 10 та 553 дворогосподарства: Запорізька – 250, Чернігівська – 133, Дніпропетровська – 56, Черкаська – 47, Полтавська – 35, Кіровоградська – 25 та Київська – 7.

У Волинській, Рівненській та Черкаській областях підтоплено 13 тис. 644 га сільськогосподарських угідь.

Порушено транспортне сполучення до 24 населених пунктів Чернігівської області.

Всього за добу підрозділами ДСНС: перевезено 30 осіб (з початку робіт – 5 тис. 7), доставлено 20 кг. продуктів харчування ( з початку робіт 7 тис. 782).


До проведення робіт залучалося 17 осіб та 11 од. техніки (з початку робіт – 1 тис. 836 осіб та 916 од. техніки).

Протягом квітня та на початку травня спостерігалося сезонне підняття рівня води у межах річок Віть, Дніпро, Десна, Сейм, Сож, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях 10 областей: Волинська, Дніпропетровська, Київська, Кіровоградська, Рівненська, Полтавська, Черкаська, Запорізька, Чернігівська та Житомирська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *