У Черкасах з молотка продали пляшку крафтового  вина за чотири тисячі гривень

Благодійний аукціон у рамках благодійного туру «Дорога до перемоги» ледь не провалився через пасивність публіки. З молотка продали брендовану футболку за дві тисячі, пляшку крафтового білого вина за чотири тисячі гривень.  

Повним фіаско ледь не завершився благодійний аукціон, що його під час концерту  в рамках благодійного туру «Дорога до перемоги» провели його організатори. В історії туру це був десятий аукціон. У торгах при майже повній апатії залу, організатори ледь продали п’ять лотів, а один їм взагалі довелось зняти, оскільки він нікого не зацікавив.

У паузі між виступами артистів організатори благодійного туру відкрили благодійний аукціон.

– Наша команда отримала запит від керівництва 95-ї бригади на придбання позашляховика «Фольксваген «Туарег». Машину ми знайшли, а тепер потрібно як найшвидше її оплатити. Тож для того, щоб зібрати кошти оголошуємо аукціон, під час якого запропонуємо придбати справді унікальні речі – сказала ведуча, і тут же ошелешила присутніх, заявивши, що один крок торгів становить 500 гривень.

Ще більш шокуючою виявилась і стартова ціна на лоти. Так, за брендовану футболку, яку на торги виставили першою, зі старту запросили півтори тисячі гривень.

У залі зібрались в основному волонтери і родини загиблих захисників України, тобто люди з досить скромним рівнем доходів. Палко і ефектно змагатись за право придбати той чи інший лот та викладати з гаманців чималі суми грошей не було кому. Багаті черкащани, відомі черкаські політики, представники місцевих бізнес-еліт і істеблішменту та перші особи влади Черкас і області, благодійний концерт проігнорували.

Від самого початку і до завершення, аукціон йшов майже при повній апатії залу. Частину лотів продали за стартовою ціною, а один взагалі з торгів зняли, бо він нікого не привабив.

– Було б значно більше толку, якби організатори замість аукціону продавали б якісь оригінальні невеликі сувеніри під брендом туру – шеврони, наклейки, медальки, магнітики тощо, які б коштували в межах 100 – 200 гривен. Таке розійшлося б на «ура», – перешіптувались глядачі.

Далі протокольно.

ЛОТ 1: Брендована футболка БФ «Майбутнє України 2050», проєкт «Дорога до перемоги»

з зображеням силуетів перших трьох «Хаммерів», які були серйозно пошкоджені на війні, відреставровані за кошти Фонду і відправлені знову на фронт. Всі малюнки зроблені від руки. Старт 1500 гривень. Подано за 2 тисячі гривень.

ЛОТ 2: Пляшка брендованого крафтового сухого білого вина «Дорога до перемоги» з сорту винограду «Ркацителі», вирощеного на Одещині. Рік врожаю 2022. Етикетка розмальована вручну. Вино заряджене на Перемогу автографами артистів з «Команди А»: Ніни Матвієнко, Амадора Лопеса, Сергія Мироненка, Анни Добриднєвої, Артура Боссо, Софії Єгорової. Стартова ціна 2 тисяч 500 гривень. Продано за 4 тисячі гривень.

ЛОТ 3: Фотокартина, на якій зафіксована мить тріумфу футболістів ФК «Шахтар» сезону 2020-2021 з підписом фуболіста і тренера, головного тренера київського «Динамо» Мірчі Луческу. Стартова ціна 2 тисячі гривень. Ніхто не купив. Лот знято з торгів.

ЛОТ 4: Гільза від снаряду для британської гаубиці L119, яка доволі розповсюджена та стоїть на озброєнні майже 20 країн, включно із Великою Британією та США. Ці гаубиці влітку минулого року надійшли від наших європейських й американських партерів і суттєво посилили артилерійську міць ЗСУ. Гільза 105 міліметрової гармати відстріляна під Бахмутом. Сувенір – мовчазний учасник війни. Стартова ціна 2 тисячі гривень. Продано за стартову ціну.

ЛОТ 5: Книга українській письменниці Марії Міняйло  про початок відкритого вторгнення російських військ в Україну «24.02». Стартова ціна 1 тисяч гривень. Продали за стартову ціну.

ЛОТ 6: Шампанське на Перемогу! Пляшка Артемівського шампанського лімітованої серії – АRTWINE BRUT NATURE 36. «Artwinery» — завод ігристих вин в Бахмуті, раніше відомий як «Артемівський завод шампанських вин», що було заснований ще у 1950-му році. На початку серпня 2022 року бойові дії розгорнулися на східних околицях міста Бахмут у Донецькій області. Саме там розташовані основні виробничі потужності ПрАТ ”Artwinery’- одного з провідних українських виробників ігристих вин. Виробничі потужності частково перенесено в Одеську область. Там розливають дуже обмежену кількість видів ігристих вин. Стартова ціна 2 тисячі гривень. Продано за 3 тисячі гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *