Відома волонтерка презентувала у Черкасах міську програму фінансової підтримки волонтерства

На волонтерський саміт «Взаємодія волонтерів – опора України», що відбувся у Черкасах, очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура презентувала програму фінансової  підтримки волонтерської діяльності з коштів міського бюджету обласного центру.

Як повідомив журналіст «City News», у Черкасах відбувся волонтерський саміт «Взаємодія волонтерів – опора України», який зібрав представників 17-ти найбільш активних волонтерських об’єднань Черкащини.

У ході зібрання, презентували міську програму фінансової підтримки волонтерської діяльності, направленої на допомогу Збройним Силам України.

Автором проєкту виступила відома волонтерка, очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Підтримки владою волонтерів. Подала депутатський запит щодо введення змін до програми «Турбота», які вже підтримав виконавчий комітет Черкаської міської ради. Зміни передбачають, що кожна волонтерська організація може і отримати міні грант у сумі 50 тисяч гривень на волонтерську діяльність пов’язану з підтримкою ЗСУ. Наскільки знаю, Черкаська громада буде першою в Україні, яка затвердила програму підтримки волонтерської діяльності. Ми запускаємо пілотний проєкт і пропонуємо іншим громадам наслідувати наш приклад. Процедура не важка і завдяки порталу «Дія» максимально прозора. Це надзвичайно актуально на сьогодні. Сама зіштовхувалась  з цією проблемою. Уявіть ситуацію: десь у Європі чекає відправки в Україну «фура» гуманітарного вантажу і волонтерам треба зібрати кошти на пальне. Дійсно вже мали місце випадки, коли через те, що волонтерам не вдалось зібрати 50 тисяч гривень на пальне, в Україну не змогли доправити 20 тонн якогось важливого гуманітарного вантажу, як то медичні засоби, продути, дитяче харчування тощо. 500 тисяч гривень для бюджету Черкас не такі вже великі кошти, але цього досить, щоб 10 волонтерських організацій змогли отримати можливість використати по 50 тисяч гривень на свою діяльність. Сума у 500 тисяч гривень просто неспівставно менша від вартості тієї кількості гуманітарного вантажу, який можна на ці кошти привезти в Україну, – пояснила суть проєкту його ініціаторка.

БО «БФ «Хрещатик Сіті»  працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Вона продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які перебувають на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *