Черкаський державний бізнес-коледж увійшов до Європейського  університетського альянсу

Участь черкаського коледжу у потужному європейському альянсі відкриває нові перспективи міжнародної співпраці перед його студентами та викладачами. Це  провідна коаліція, що об’єднує університети невеликих міст Європи, які позиціонують себе як агенти змін, що сприяють розв’язанню глобальних проблем.

Про це журналісту «City News» повідоми директор Черкаського державного бізнес-коледжу (ЧДБК) Олег Куклін:

– Нещодавно Черкаський державний бізнес-коледж отримав два гранти за програмою  Європейського Союзу «Erasmus+». Вони дають можливість нашим науково-педагогічним працівникам взяти участь у Міжнародному науковому тижні ViA – Vidzeme University of Applied Sciences «Future University. Connecting Regions». А це – обмін досвідом, напрацювання нових зв’язків та домовленостей щодо співпраці для підвищення рівня освіти наших студентів, – поінформував він.

Як відомо, Черкаський державний бізнес-коледж  став першим із вишів Черкащини у отриманні грантів по провідній Програмі міжнародної співпраці Європейського Союзу «Еразмус+».   Із 2016 року  Черкаський державний бізнес-коледж отримав  16 грантів на семестрове навчання для студентів та 14 – на тижневе стажування для викладачів ЧДБК (загалом на 105214 євро).

Навчання та стажування студентів і програми обміну викладачів проходили у   ризькому Університеті прикладних наук ISMA. ЧДБК загалом активно розширяє пул європейських партнерів – і новим партнером Черкаського державного бізнес-коледжу цьогоріч став Університет Відземе (м.Валмієра, Латвія). Завдяки співпраці з Університетом Відземе, черкаський коледж отримав вісім нових грантів для стажування та навчання студентів та викладачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *