Близько трьох тонн  “гуманітарки” одержать переселенці від Угорської екуменічної служби допомоги

250 родин переселенців, що нині мешкають на Черкащині, протягом червня отримають благодійну допомогу від Логістичного гуманітарного центру екстреного реагування, створеного у Черкасах. Ідею втілює громадська організація «Ліга соціально відповідальних жінок» спільно з ГО «Академія стратегічних досліджень»,  у рамках грантового проєкту Угорської екуменічної служби допомоги.

Як повідомили журналісту «City News» представники Центру, він надає підтримку та екстрену допомогу переселенцям, які прибули до Черкащини і Полтавщини із місць, де тривають воєнні дії.  

Загалом, протягом останнього року, у рамках проекту допомогу отримали до 15 тисяч переселенців. Як підкреслює  координатор Логістичного Гуманітарного Центру Екстреного Реагування Сергій Пасічник, підтримку проєкту зосереджено    саме на родинах – кожен пакет допомоги утримує і набори продуктів, і комплект засобів побутової хімії та особистої гігієни саме із розрахунку на потреби родини – починаючи із дитячого харчування та памперсів для найменших діток.

Наразі, крім допомоги продуктами та іншими найнеобхіднішими речами, проєкт сконцентровано на  наданні переселенцям психологічної допомоги.  Протягом року, у Черкасах та Полтаві діяло по 2 групи психологічної допомоги для дорослих, а нині такі групи створено і для діток із родин переселенців.

Для довідки:

Діяльність Логістичного гуманітарного центру екстреного реагування впроваджується завдяки фінансової підтримки Угорської Екуменічної Служби Допомоги (Будапешт) та міжнародного союзу “ACT- alliance”(Женева).

Проект реалізують ГО “Ліга соціально відповідальних жінок” та ГО “Академія стратегічних досліджень».

Угорська Екуменічна Служба Допомоги, має великий світовий досвід роботи з постраждалими внаслідок катастроф природного та техногенного походження. Волонтери Угорської Служби в 36 країнах світу надавали і надають допомогу потерпілим від епідемій, повеней, військових дій. Основний принцип дій – ДОПОМОГА ЛЮДЯМ – мирним мешканцям, незалежно від їх національності, політичних переконань та віри.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *