Попри повітряні тривоги і відключення електроенергії півтори тисячі юних черкасців отримали атестати зрілості

Навчальний рік, який щойно закінчився, став справжнім випробуванням для освітян. Відкрите вторгнення росія і пов’язані з цим повітряні тривоги, перебої з постачанням електроенергії та не співпадання графіків її постачання зривали не те що очний, і заочну форму навчання.

Про життя міської освіти і подолання викликиків пов’заниз з війною, у студії «Вичерпно» розповіла заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна, яка курує міську галузь освіти.

– Цей навчальний рік мав дуже багато викликів. Коли 24 лютого розпочалось повномасштабне вторгнення, школи з початку призупинили навчальний процес, а потім відновили його у заочній формі. Розпочинаючи навчальний рік 22-23, ми розуміли, що головним завданням буде організація очного навчання в умовах війни. Відверто, батьки мали чимало побоювань щодо того, як приводити дітей у школи, як відбуватиметься навчання під час повітряної тривоги. Проте, вже на завершення першого семестру ми мали величезний запит від батьків саме щодо очного навчання, – сказала Анастасія Чубіна.

Збільшення попиту на очну форму навчання спонукала та велика робота, яку провели освітяни.

– Батьки побачили, що у школах є укриття, що повітряні тривоги у школах не ігнорують, бо під час них діти знаходяться в укритті. Тож, попит на очне навчання стає все більшим і більшим. Звичайно рік був дуже важким, бо окрім повітряних тривог ми мали проблеми з перебоями у електропостачанні, і це дуже негативно відбивалось на організації дистанційного навчання. Тому що часто не співпадали графіки відключення будинків, де живуть учні із навчальним закладом, внаслідок з навчального процесу випадали певні предмети. На щастя цей рік ми закінчили вчасно. Як і було заплановано навчальний рік у школах завершився 31 травня. Більше ніж півтори тисячі випускників отримали документи про здобуття середньої шкільної освіти. Підготовка до нового навчального року вже розпочата. Головне завдання – вивести найбільшу кількість учнів на очну форму навчання, але за умови, що це дозволятиме безпекова ситуація у регіоні, – зазначила заступниця міського голови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *