Активну підготовку укриттів до початку навчального року почали у школах та садочках Черкас

У Черкасах розпочали ремонт у ще одному укритті, розташованому в одній зі шкіл Південно-Західного району. Хід робіт проінспектували заступниця міського голови Анастасія Чубіна і директор департаменту освіти і гуманітарної політики Черкаської міської ради Богдан Бєлов. Про це інформують у Черкаській міській раді.

Укриття розраховане на 1000 осіб. Його облаштують відповідно до існуючих вимог. Тут відремонтують стіни, підлогу, стелю, вентиляцію, зроблять санітарні вузли. Перебування школярів і вчителів під час повітряних тривог тут стане комфортнішим.

«Діти, які навчалися очно, мали можливість переховуватися тут під час тривог і минулого року, проте приміщення було незатишним і необлаштованим. Нарешті тут розпочався капітальний ремонт, і я думаю, що з 1 вересня тут будуть створені зручні умови, де навіть можна буде проводити уроки під час тривог», – розповіла директорка Ірина Овчаренко.

Саме таке завдання – завершити ремонти укриттів у школах, садочках та позашкільних закладах до початку нового навчального року поставив міський голова Анатолій Бондаренко, розповідає заступниця міського голови, кураторка освітньої галузі Анастасія Чубіна.

«Закінчився навчальний рік, і це дає нам змогу активно розпочати підготовку укриттів. Ми маємо зробити усе можливе, щоб максимально забезпечити дітям можливість навчання у очному форматі. Частково ці роботи ми розпочали ще у минулому році. Нині перед нами стоїть задача облаштувати укриття у ще 34 навчальних закладах Черкас», – говорить Анастасія Чубіна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *