Черкащина долучилась до всеукраїнської книжкової акції

Всеукраїнська акція «Українським дітям – українську книгу» стартувала сьогодні на Черкащині. У її межах область отримала п’ять тисяч книг для бібліотек. Про це повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Як він розповів, від початку повномасштабної війни фонд бібліотек області зменшився майже на 1 млн примірників.

– Наші бібліотеки гостро потребують якісних книг українською мовою замість списаної російськомовної літератури, застарілої та зношеної, – пояснив Ігор Табурець. –  Тож дякую за підсилення бібліотек нашої області. Це цінно!

Благодійна акція «Українським дітям – українську книгу» реалізується за ініціативи Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента України,  Міністерством культури та інформаційної політики, Міністерством закордонних справ України. Її мета – забезпечити дітей українськими книжками, зокрема навчальними посібниками та художньою літературою. 

–  Продовжуємо утверджувати українську ідентичність, – наголосив заступник міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко. – На рівні всіх сфер діяльності.  Це нас об’єднує. Зокрема, ми інтенсивно оновлюємо застарілий бібліотечний фонд, збільшуємо кількість україномовних книг на полицях. Це все про розвиток українського, зокрема розвиток нашої видавничої справи.

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко розповів, що за понад рік цієї акції майже 700 тисяч української літератури доставлено в регіони України та за її межі. Зокрема, наша література є на книжкових полицях 25 країнах світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *