Заяви про розпалювання релігійної ворожнечі пролунали на сесії Черкаської міськради

Порушити кримінальне провадження за фактом розпалювання релігійної ворожнечі стосовно лідера міської фракції «Голос» Віктора Євпака, вимагають у Черкасах. Заяву прокурору з під час сесії Черкаської міськради оголосив депутат ради Павло Карась.

Приводом до цього став виступ з трибуни депутата Віктора Євпака. Міський голова Черкас Анатолія Бондаренка під час сесії дорікнув Віктору Євпаку, що міська фракція «Голосу» проігнорувала публічні збори жителів Черкас щодо переходу релігійної громади від московської церкви до Православної церкви України. Відтак цим показала, що її депутати байдужі до проблем черкащан.

Натомість Віктор Євпак звинуватив міського голови Черкас Анатолія Бондаренка у прихильності до попів московської церкви.

– Наша фракція не прийшла на збори парафіян церкви московського патріархату, щоб не брати участь у голосуванні щодо переходу парафії до Православної церкви України, бо ми є вірянами іншої церкви, і жодного стосунку не маємо до московської православної церкви, на відміну від міського голови Черкас, який є прихильником цієї церкви, – заявив пан Євпак.

На заяву колеги різко відреагував народний обранець Павло Карась, який у озвученій Євпаком позиції побачив прояв розпалювання релігійної ворожнечі.

– Звертаюсь до присутнього у залі прокурора і вимагаю порушити кримінальну справу проти депутата Євпака за фактом розпалювання релігійної ворожнечі. Адже заяви на кшталт тієї, що зробив Євпак є прямим порушенням норми про свободу совісті. Прошу мій виступ вважати офіційною заявою. Зобов’язуюсь подати до прокуратури відповідну заяву у письмовій формі, – сказав обранець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *