У Черкасах вивчають можливість створення цифрових пам’ятників загиблим Героям

У пам’ять про захисників, які віддали свої життя за Україну, в Черкасах пропонують встановити цифрові меморіали. З матеріалів від рідних та побратимів загиблих військових розробники монтують мініфільми та розміщують їх на базі українського сервісу «Bank of Memories». Далі ж історію про полеглих героїв можна побачити через сканування QR-коду на меморіальних дошках.

Над створенням цифрових пам’ятників працює команда волонтерів із громадської організації «Спогади України» разом із «Bank of Memories».

Наразі ідею впровадження проекту презентували в Черкаській міській раді в колі родин загиблих захисників, представників департаменту соціальної політики та відділу «Патронатна служба».

– Суть нашого проекту полягає в тому, щоб зберегти свіжі спогади про наших Героїв, – говорить ініціатор проекту Андрій Меланчик. – Ми хочемо створити не просто таблички з іменами, а контент, який розповідатиме наступним поколінням про українських захисників, викликатиме в них живі емоції й даватиме розуміння, що за кожним прізвищем – людина зі своїм характером, амбіціями, людина, яка мала насичене життя, яке вмить обірвалося. Це – сучасний та інтерактивний спосіб вшанування пам’яті героїв.

За його словами, використання й доповнення вже створеного контенту можливе в будь-який час.

Ідея зі встановленням цифрових пам’ятників полеглим воїнам відгукнулася сім’ям, які втратили на війні своїх найрідніших людей.

– Кожного дня ми всі маємо усвідомлювати ту велику ціну наших ранків та пам’ятати про всіх хлопців, які віддали своє життя задля українського майбутнього, – коментує начальник відділу «Патронатна служба», голова робочої групи, яка працює із родинами загиблих, Микола Добровольський. – Наш обов’язок розповісти про цих Героїв всій громаді та виховувати їхнім прикладом молоде покоління.

Він наголосив: це перша ознайомча зустріч. У подальшому планується ще одна в більш розширеному колі родин та фахівців, під час якої обговорять ідею подальшого впровадження проекту.

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *