15 років тюрми заробив морпіх-артилерист з Тальнівщини, що перейшов на бік окупантів

За матеріалами СБУ до 15 років за ґратами засуджено морпіха «днр». На основі доказової бази, зібраної Службою безпеки України, артилериста-навідника, який обстрілював позиції українських військових на Донецькому напрямку засуджено до 15 років позбавлення волі.

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

– Бойовик проходив службу у складі «9 окремого полку морської піхоти». З 2014 року він добровільно приєднався до окупаційного угрупування «днр» та воював на боці загарбників проти ЗСУ. Як встановило слідство, бойовиком виявився уродженець рф, житель Тальнівського району, який брав участь у захопленні Донецька та штурмі інших українських населених пунктів. У лавах загарбників він, як артилерист-навідник, воював проти Сил оборони на Донецькому напрямку, – розповіди у пресслужбі УСБУ в Черкаській області.

На підставі зібраних СБУ доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України та призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна. Наразі засуджений переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території. Служба безпеки нагадує про невідворотність покарання за злочини проти державної безпеки України. Розслідування проводили слідчі СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *