Спека, дощі, похолодання: якою буде погода на Черкащині цього тижня розповіли синоптики

Погода цього тижня готує три «погодних сюрпризи» для Черкащини: спека, значні дощи та черговий температурний стрибок у вересень. Детально про погодні перипетії розпівів начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

У найближчі дві доби Черкащину охопить хвиля «африканського тепла». У цієї спеки є кілька важливих причин: надходження у наш регіон вже розпеченого повітря, тривалий світловий день та сонячна погода. Вдень стовпчики термометрів штурмуватимуть позначки 33-35º, навіть можливі нові температурні рекорди.

Надалі, за чисельними прогностичними моделями, із вечора 26 до 28 липня погоду Черкащини формуватиме південний циклон, а він завжди добре насичений вологою, тож чекаємо помірні, місцями навіть значні дощі, похолодає.

Також очікуйте погодних гойдалок: температура знизиться на 7-8º, атмосферний тиск впаде на 7-10 одиниць, що звичайно негативно впливає на самопочуття людей, тому будьте уважними до свого здоров’я. У наступні вихідні погода стабілізується, опади припиняться, температура підвищиться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *