Мистецькі школи Черкас запрошують дітей від 6 років на 2023-2024 навчальний рік

Із 15 серпня можна буде подати заяву для зарахування в мистецькі школи Черкас на 2023-2024 навчальний рік. Який заклад можна обрати і які документи необхідно подати?

Для зарахування в одну з мистецьких шкіл Черкас необхідно подати:

  • заяву;
  • копію свідоцтва про народження дитини;
  • медичну довідку про стан здоров’я;
  • документи про пільги (за наявності).

При цьому, відповідно до законодавства, визначені пільгові категорії дітей, які звільняються на 100 % від оплати за навчання у мистецьких школах. А саме:

  • діти з інвалідністю,
  • діти-сироти,
  • діти із багатодітних сімей,
  • діти із малозабезпечених сімей,
  • діти, позбавлені батьківського піклування.

Крім того, рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради у 2022 році на 100 % звільнено від оплати за навчання у мистецьких школах м. Черкаси наступні категорії дітей:

  • з числа внутрішньо переміщених осіб, діти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;
  • з числа осіб, визначених у ст.10, ст.101 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (діти із сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та із сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України);
  • із числа осіб, визначених п.19 ст.6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (діти із сімей учасників АТО/ООС та осіб, які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України).

Пільги надаються на навчальний рік на підставі поданих батьками (опікунами) відповідних документів, що свідчать про можливість встановлених пільг.

Для звільнення від оплати за навчання у мистецькій школі м.Черкаси батькам або іншим законним представникам необхідно надати в обов’язковому порядку:

Для дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів:

  • заяву на ім’я директора установи про звільнення від оплати за навчання у мистецькій школі м. Черкаси;
  • копія довідки про підтвердження статусу внутрішньо переміщеної особи/документа, який підтверджує статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів.

Для дітей з числа осіб, визначених у ст.10, ст.101 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»:

  • заяву на ім’я директора установи про звільнення від оплати за навчання у мистецькій школі м.Черкаси;
  • копію документа, що підтверджує відповідний статус.

Для дітей із числа осіб, визначених п.19 ст.6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»:

  • заяву на ім’я директора установи про звільнення від оплати за навчання у мистецькій школі м.Черкаси;
  • копію довідки встановленого зразка про безпосередню участь в АТО/ООС та заходах з оборони України у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації.
    Тож обирайте напрям та школу, яка найбільше зацікавила:
  1. Черкаська дитяча музична школа № 1 ім. М.В. Лисенка набір на: фортепіанне відділення, оркестрове відділення, народний відділ, відділ духових та ударних інструментів, відділ хорового та сольного співу.
    Детальніше за телефоном (0472) 37-05-80 або (0472) 37-15-52. Електронна адреса: dmsh1cherkasy@ukr.net.
  2. Черкаська дитяча музична школа №2 набір на: фортепіанний відділ, відділ народних інструментів, відділ струнно-смичкових інструментів, відділ духових та ударних інструментів, відділ «Клас сольного співу».
    Детальніше за телефоном (0472) 33-10-19 або (0472) 33-10-38. Електронна адреса: dmsh2@ukr.net.
  3. Черкаська дитяча музична школа №3 набір на: фортепіанний відділ; відділ оркестрових інструментів: секція струнно-смичкових інструментів, секція духових та ударних інструментів; вокально-хоровий відділ, відділ народних інструментів.
    Детальніше за телефоном (0472)71-03-09 або (0472)71-03-68. Електронна адреса: dmsh3cherkasy@ukr.nеt.
  4. Черкаська дитяча школа мистецтв набір на: музичні відділи та мистецькі відділи: образотворче мистецтво, хореографічне мистецтво та театральне мистецтво.
    Детальніше за телефоном (0472) 72-22-24. Електронна адреса: dshm2020@gmail.com.
  5. Черкаська дитяча школа мистецтв ім. Валентина Талаха набір на: музичні відділи та мистецькі відділи: образотворче мистецтво, театральне мистецтво, хореографія.
    Детальніше за телефоном (0472) 64-60-51. Електронна адреса: musik5cherkas@ukr.net.
  6. Черкаська дитяча художня школа ім. Данила Нарбута набір на відділ образотворчого мистецтва.
    Детальніше за телефоном (0472) 36-00-10. Електронна адреса: dhshnarbuta@gmail.com.

Про це інформують департамент освіти та гуманітарної політики та заступниця Черкаського міського голови Анастасія Чубіна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *