Понад 5 тисяч 200 осіб працевлаштували в Черкаській області з початку року (відео)

Понад п’ять тисяч двісті жителів Черкащини цьогоріч працевлаштували фахівці обласної служби зайнятості. А ще для 575 знайшли тимчасову роботу.

Про це під час брифінгу в Черкаській ОДА повідомила заступниця директора Черкаського обласного центру зайнятості Марина Сорокіна.

За її словами, нині послуги з працевлаштування отримують майже шість тисяч жителів Черкащини.

– Наше першочергове завдання – забезпечити клієнтів роботою, а роботодавців – персоналом. Щодня наша служба може запропонувати понад одну тисячу вакансій.  Ми постійного моніторимо ринок праці для пошуку нових варіантів зайнятості. Крім цього, з минулого року в області працює «Єдиний портал вакансій». Наразі маємо більше 210 тисяч пропозицій у різноманітних напрямах, – зазначила Марина Сорокіна.

На сьогодні роботодавці області потребують працівників сфери торгівлі та послуг, сільського господарства і технічних службовців. Також бракує швачок, продавців, токарів, вчителів, лікарів і водіїв. У наданні послуг роботодавцям основний фокус зосереджено на засади рекрутингу.

– Водночас Служба пропонує низку компенсаційних програм для підтримки та розвитку бізнесу. Їх можна отримати за працевлаштування ВПО, молодих людей на їхнє перше робоче місце, створення нових робочих місць.Цьогоріч  187 роботодавців Черкащини уже звернулися для отримання компенсації за працевлаштування 300 ВПО. Наразі прийнято 177 позитивних рішень і  виплачено компенсації за 287 працівників, – додала вона. 

Як поінформувала чиновниця, в області також реалізують програму надання ваучерів на навчання. На сьогодні визначено понад 120 професій і спеціальностей зі сфери ІТ, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, соціального обслуговування тощо.  Упродовж цього року ваучер на навчання отримав 231 житель регіону. Серед них – 30 внутрішньо переміщених осіб, 17 людей з інвалідністю та один ветеран.

– Окрему увагу приділяємо працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб. У січні-липні цього року послугами Служби скористалися понад 1500 переселенців. А загалом із початку повномасштабної війни на Черкащині працевлаштовано 996 ВПО, – сказала вона. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *