Черкаський енергетик створив музичний гурт та підтримує воїнів

Вже понад вісім років у ПАТ “Черкасиобленерго” працює майстер служби ізоляції та захисту від перенапруг Іван Гуриненко. Музика та енергетика ще у студентські роки заполонили душу хлопця і тепер він не лише дбає про надійний і безаварійний розподіл електроенергії, а й спільно з колегами-музикантами проводить благодійні концерти та збирає кошти на підтримку Збройних Сил України.

Про це повідомили в пресслужбі ПАТ “Черкасиобленерго”.

Іван Гуриненко опановував професію енергетика у двох навчальних закладах. Спочатку вчився у Черкаському політехнічному технікумі на інженера-енергетика, потім за спеціальністю продовжив навчання у київському виші – Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Цю сферу обрав не випадково, адже знав, що вона завжди буде цікавою та актуальною, до того ж енергетиком також є його мама.

– У ПАТ “Черкасиобленерго” я влаштувався у 2015 році на посаду електромонтера. Потім став майстром служби ізоляції та захисту від перенапруг. Спільно з колегами ми здійснюємо планові, позапланові або аварійні випробування електрообладнання. Також випробовуємо силові, вимірювальні трансформатори, вимірюємо заземлювальні пристрої, проводимо тепловізійний контроль обладнання на наявність дефектів, – розповів Іван Гуриненко.

У музиці Іван проявляє свій творчий потенціал. Пише тексти до пісень та виконує їх. У вільний від роботи час разом з гуртом проводить концерти. З початку повномасштабної війни їх колектив “Lemon BITE” долучився до допомоги Збройним Силам України.

– Ідея створити щось своє розпочалася у 2014 році, коли я закінчив університет у Києві. Моєму найкращому другу подарували акустичну гітару,  у мене вже були деякі вірші, тож ми вирішили поєднати їх з музикою,– пригадує енергетик. – Спочатку ми вдвох брали за приклад пісні інших виконавців, робили на них кавери й виступали вдвох. Потім до нашого колективу доєдналися бас-гітаристка та барабанщик. І тоді починаючи з 2015 року ми виступали вчотирьох. Це були фестивалі, концерти в Чернівцях, Києві, Черкасах та інших містах.

Гурт працює у рок-напрямку, має україномовний контент. Після повномасштабного вторгнення концерти стали невід’ємною частиною життя гурту.

– За цей час вже відбулось понад 15 благодійних концертів в Черкасах, Києві, Житомирі, Львові, в районах Черкаської області. Ми передали понад 50 тисяч гривень, зібраних на благодійних концертах та аукціонах. Орієнтовно таку ж суму зібрали організатори заходів, на які нас запрошували як виконавців,– зазначив вокаліст гурту.

Також Іван додає, що кожного разу вони відшліфовують техніку виконання, вокал, музику, продовжують експериментувати та радувати своїх шанувальників. Втім головне, що таким чином вони стали корисними у нинішній, складний час для країни. Тож переконані, що допомагатимуть і надалі робити цю справу заради спільної перемоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *