Освітяни Червонослобідської громади перші в Україні за впровадженням нових технологій

Перемогу фахівці психологічної служби вибороли  на Всеукраїнському конкурсі «Нові технології у новій школі». Освітяни Хутірського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Червонослобідської сільської ради здобули 1 місце у номінації «Профілактичні програми».

Проце журналісту «City News» повідомила практичний психолог Валентина Кот.

Спільно із соціальним педагогом Катериною Русин психолог відправила на конкурс авторську програму «Твої дії – ключ до безпеки». Вона навчає дітей відстоювати свої права і вирішувати складні життєві ситуації: протидіяти  булінгу, кібербулінгу, насильству удома,  торгівлі людьми, трудовій експлуатації. Діти дізнаються, як безпечно спілкуватись із незнайомими людьми у житті та в інтернеті, вчаться правильно поводитись за кордоном під час навчання або подорожей, тощо. Кожне заняття  – це теоретичний «інформаційний калейдоскоп»  та практичні вправи, обговорення, ігри.

Профілактична програма, розрахована на учнів 5-6 класів і впроваджується у  Хутірському закладі загальної середньої освіти протягом двох років.

Для довідки: Всеукраїнський  конкурс авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» проводиться в Україні щороку – з метою виявлення та поширення кращого досвіду, оптимізації інноваційної діяльності працівників психологічної служби, підвищення професійної компетентності, якості програм, реалізації творчого потенціалу, престижності професії практичних психологів та соціальних педагогів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *