На Черкащині утримується спека

Черкащина продовжує перебувати у зоні малохмарної погоди потужного антициклону «Nives». До того ж, продовжується надходження розпеченого повітря з північної Африки. Завдяки цим факторам температурний фон знову підвищиться на 3-4°. Температура вночі 14-19º, вдень спекотні 30-33º, інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Загалом серпень 2023 проявив себе тривалим періодом високих температур. Вже два тижні на Черкащині сонячно, сухо та спекотно. Середньодобові температури 23-26º, що на 4-6º вище кліматичної норми, проте до рекордів діло не дійшло. Тривала спека вкінці літа у нашому регіоні буває 1 раз на 8 років.

Кінець минулорічного серпня теж відзначився затяжною спекою, але осінь розпочалася за календарем з різким зниженням температури повітря, а 7 вересня на поверхні ґрунту навіть були заморозки.

Такі аномально високі температури переважатимуть до кінця серпня. Проте, в останні дні літа блокуючий антициклон послабшає, і атмосфера почне рухатися. З Європи пошириться більш волога повітряна маса, збільшуючи ймовірність локальних грозових дощів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *