Їжу, амуніцію, засоби гігієни, півтора року армії і переселенцям постають черкаські волонтери «Хрещатик-Сіті»

Десятки тонн круп, борошна, продуктів тривалого зберігання, м’ясних, рибних та фруктових консервів, сотні пляшок олії, питної води,   амуніції і різного військового спорядження, засобів гігієни та різних, необхідних у побуті речей: постілі, ковдри, матраци, каримати, похідні ліжка та звичайні ліжка. Все це з перших днів прямої агресії росії проти України армії та переселенцям передав Благодійний Фонд БО «БФ «Хрещатик-Сіті».

Їжа і спорядження для армії, продукти і необхідні для облаштування побуту речі для переселенців – все це БО «БФ «Хрещатик Сіті» почав збрати і передавав тим, хто цього потребував, одразу як тільки виник. Міцним осередком волонтерів та надійним помічником армії і переселенцям буквально зразу ж після вторгнення російських окупантів став БО «БФ «Хрещатик Сіті».  

– Протягом кількох місяців діяльності новостворений Фонд перетворився на потужний центр волонтерського руху, відомий не лише в області, але і в Україні і далеко за її межами. Партнерські стосунки вдалось налагодити з благодійними та волонтерськими організаціями в Італії, Німеччини, Франції, Латвії. Від імені фонду висловлюю щиру вдячність за плідну співпрацю економічному аташе Латвії в Україні Айнарсу Межулісу, заступнику голови Черкаської обласної ради Роману Сущенку, Malve di Ucraina, Associazione Ucraina (Веронна, Італія), Благодійному фонду «Мальви Україна», благодійному фонду «Saules kalns», (українською – «Сонячна гірка») м.Смілтене, Латвія), німецьким волонтерам з «Ukraine hilfe» (укр. «Допомога Україні») (м.Ліндау, Баварія) і особисто Ральфу Айзенхуту та усім іншим друзям і партнерам Благодійного фонду «БФ «Хрещатик Сіті», – розповіла повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

«Волонтер – це Я». «City News» завершує цикл публікацій під назвою «Парад волонтерів Черкащини» розповіддю  про історію та внесок у розвиток волонтерського руху в Україні

БО «БФ «Хрещатик Сіті». У рамках циклу журналісти видання познайомили читачів з представниками близько тридцяти волонтерських структур, що працюють Черкащині, і які, спільно з представниками міської ради Черкас та обласної ради, підписали Меморандум про співпрацю та партнерство.

«City News» вже інформували читачів про те, що не так давно у Черкасах відбувся волонтерський форум-ярмарок, який зібрав кілька десятків волонтерських організацій Черкащини. В його ході відбулось відкриття арт-об’єкту  «Волонтер – це Я», що символізує волонтерський рух в Україні. А після цього представники волонтерських організацій підписали Меморандум про співпрацю та партнерство. Підписи під документом також поставили перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко, заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава та маленька, але надзвичайно дружна і потужна волонтерська команда відомого українського актора Михайла Жоніна.

Організаторами волонтерського форуму виступили ГО «Січ» та БО «БФ «Хрещатик Сіті».

БО «БФ «Хрещатик Сіті працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які знаходяться на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Володимир Лимаренко-Полянський

На світлині команда БО «БФ «Хрещатик Сіті» з її лідером – Інною Бандурою (у центрі фото)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *