У Черкасах обстежують укриття і працюють над збільшенням фонду захисних споруд

Безпека громадян під час повітряних тривог – на контролі міської влади. Відповідні структурні підрозділи постійно займаються обстеженням укриттів м. Черкаси для населення міста та працюють над збільшенням фонду захисних споруд.

За дорученням міського голови Анатолія Бондаренка та рішенням комісії з питань ТЕБ та НС від 09 серпня створена та працює спільна, постійна комісія за участю представників Черкаської міської ради, ГУ Національної поліції в Черкаській області та ГУ ДСНС у Черкаській області для проведення щоквартальних оперативних комісійних обстежень об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту (сховищ, протирадіаційних укриттів, споруд подвійного призначення, швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту, найпростіших укриттів).

«Під час обстежень укриттів спільна комісія особливу увагу приділяє шкільним та дошкільним навчальним закладам. Насамперед, дбаємо про наше майбутнє – дітей. Навчальний процес у освітніх закладах повинен проходити безпечно. Укриття мають бути укомплектовані, до них має бути забезпечений безперешкодний цілодобовий доступ 24/7», – зазначає начальник управління цивільного захисту Юрій Панченко.

Наразі використовується у м.Черкаси 259 укриттів. 11 об’єктів до фонду захисних споруд було включено в ході останніх обстежень. Спільна постійна комісія вже здійснила оперативне обстеження 122 об’єкта фонду захисних споруд цивільного захисту м. Черкаси.

«Обстеження фонду захисних споруд буде проводиться щоквартально. Крім того, будуть проведені обстеження укриттів на предмет забезпечення балансоутримувачами безперешкодного доступу до укриттів під час сигналу «Повітряна тривога»», – говорить заступник міського голови Віктор Беззубенко.

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *