У Черкасах лікарка, яка допомагала військовозобов’язаному втекти за кордон, заплатить штраф

У Черкасах винесли вирок колишній лікарці, яка за гроші допомагала військовозобов’язаному чоловіку незаконно виїхати за кордон. За свою послугу вона просила 3500 доларів.

Про це повідомляють журналісти Про все з посиланням на реєстр судових рішень.

Черкащанин звернувся до зловмисниці, аби та допомогла підробити документи про стан здоров’я. Жінка запевнила, що все вирішить, бо має знайомих керівників в одному із медичних закладів Черкас.

“В травні 2023 року повідомила, що тривалий час працювала в одному зі медичних закладів м. Черкаси, знайома із їх керівниками, та має вплив на останніх з можливістю виготовлення необхідних медичних документів, які можуть стати підставою для встановлення групи інвалідності, з метою подальшого безперешкодного незаконного перетину останнім кордону та ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, для чого необхідно надати грошові кошти у сумі 3 500 доларів США”, – йдеться в матеріалах суду.

Пояснивши всі нюанси, вона навіть порадила чоловіку, у разі необхідності, перетинати кордон України з Республікою Молдова, як найкращий маршрут перетину.

На слуханні обвинувачена розкаялась у вчиненому. Придніпровський районний суд визнав її винною у незаконному переправленні осіб через держкордон та призначив покарання у вигляді 3 років та 6 місяців позбавлення волі, а також штраф у розмірі 73440 гривень. Водночас суд звільнив її від відбування основного покарання, замінивши на 1 рік іспитового терміну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *