У Черкасах захисникам виплатили нагороду до Дня незалежності

З міського бюджету виплатили щорічну грошову винагороду до Дня Незалежності України черкасцям-учасникам оборони держави. Цього року зазначену винагороду отримали 800 осіб захисників України. Сума витрат бюджету склала 800 тисяч гривень. Про це повідомив міський голова Анатолій Бондаренко.

«У Черкасах поряд із державними виплатами для захисників діє низка муніципальних соціальних виплат, які фінансуються з бюджету територіальної громади. Адже підтримка наших героїчних і незламних воїнів-захисників та їхніх родин – це наш обов’язок», – зазначив міський голова Анатолій Бондаренко.

Винагороду виплачують відповідно до заходів Комплексної програми соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України і членів їх сімей – жителів м. Черкаси на 2022-2024 роки.
Загалом вона передбачає 14 основних напрямів. Серед них – грошова допомога на оздоровлення поранених та для вирішення соціально-побутових питань, поховання загиблих захисників України, одноразова грошова компенсація за самостійно придбані автомобілі особам з інвалідністю внаслідок війни, соціальний супровід тощо.

Також Програма передбачає заходи для підтримки та допомогу членам сімей загиблих і зниклих безвісти захисників та захисниць України.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення для зміцнення оборони України та підтримки захисників та їхніх родин Черкаси спрямували вже більше мільярда гривень.

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *