СБУ повідомила про підозру лікарю ВЛК Черкас, який сприяв уникненню військової служби «ухилянтам»

Служба безпеки затримала у Черкасах лікаря, який за гроші сприяв ухиленню українських громадян від мобілізації в умовах війни. Корупціонер – працівник однієї із місцевих лікарень, який входить до складу військово-лікарської комісії територіального центру комплектування та соціальної підтримки Черкас.

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

– За даними слідства підозрюваний виявився організатором корупційної схеми. За 4 тисячі доларів США лікар-хабарник пропонував потенційним призовникам «допомогу» у забезпеченні їм право виїзду за кордон в якості волонтера. За ці кошти він нібито вирішував «питання» з представниками благодійної організації та в Черкаському військкоматі про безперешкодний перетин «ухилянтами» державного кордону України. Співробітники СБУ затримали організатора «на гарячому» під час одержання чергової неправомірної вигоди, – поінформували у пресслужбі правоохоронного відомства.

На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди). Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *