СБУ повідомила про підозру бойовикам-зрадникам, які воювали проти ЗСУ на східному фронті

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще 3-х учасників окупаційних угруповань рф, які воювали проти України на східному напрямку. Усі вони добровільно приєдналися до бойових підрозділів «л/днр», а після повномасштабного вторгнення самовільно перейшли на бік ворога і продовжили воювати проти українських військових.

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба Управління СБУ в Черкаській області.

– За даними контррозвідки, два брати-бойовики, мешканці Донеччини, вступили до так званого «козачого округу ім. кондратія булавіна» м. Вуглегірськ. Цей підрозділ входив до «міжнародної спілки громадських організацій «об’єднане козацтво Донбасу», яке у своїй злочинній діяльності керувалося, виключно, так званою «конституцією та чинним законодавством «днр». Встановлено, що це незаконне збройне формування, від 24 лютого 2022 року ввійшло до складу оперативно-тактичного з’єднання сухопутних військ рф, – йдеться у повідомленні.

Один із бойовиків проходив службу в окупаційному підрозділі з 2018 року, а після повномасштабного вторгнення в «свій» підрозділ він забрав і брата. У лавах ворожого угруповання зрадники брали активну участь у бойових діях проти Сил оборони на Лиманському напрямку, поблизу населених пунктів Лиман та Діброва Донецької області. Іншого бойовика встановили кіберфахівці. Зловмисником виявився мешканець окупованої Самсонівки, що на Луганщині.

– В лютому 2022 року він вступив до так званого «6-го окремого мотострілецького козачого полку ім. отамана платова». Встановлено, що на «посаді» стрільця, помічника гранатометника, він брав участь у захопленні понад 25 населених пунктів Сєвєродонецького та Бахмутського районів Донеччини. Крім того, спільно з окупантами укріплював вогневі позиції загарбників навколо українських міст, – додали у пренсслужбі відомства.

Наразі бойовикам повідомлено про підозри за 2 статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 та ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації). Зрадники переховуються на тимчасово окупованих територіях України від правосуддя. Наразі їх оголошено у розшук. Підозрюваним загрожує до 15 років ув’язнення. Комплексні заходи та досудове розслідування проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *