Цех по виготовленню окопних свічок у Черкасах запустили волонтери «Хрещатик-Сіті» (фоторепортаж)

Виготовлення окопних свічок для потреб та на запит військових Збройних Сил України, освоїли волонтери БО «БФ «Хрещатик-Сіті». Цех облаштували у одному з вільних приміщень.

Про це з місця події повідомив журналіст «City News», який і сам взяв участь у роботі цеху.

Оскільки волонтери фонду отримали парафін  і віск у великих пластинах, їх необхідно було подрібнювати. Бо розтоплювали парафін і віск у невеликому чайнику, у який великі шматки не влізли б. Нарізати парафін та віск  – справа не з легких, бо обидва матеріали досить тверді. Це одразу відчули волонтерки, які, ріжучи парафін і віск швидко натерли на руках водянки.

Освоїти секрети технології виробництва окопних свічок не чисельному гурту волонтерів БО «БФ «Хрещатик-Сіті» допомагали молоді, але надзвичайно досвічені майстрині – Світлана і Катерина. Обидві ще минулої осені налагодили вдома міні-цехи по виготовленню цих не хитрих, але конче потрібних для солдат речей.

– Правильно виготовлена окопна свічка здатна давати тепло і обігрівати бійця у холодних бліднажах протягом кількох годин, – сказала Світлана.

Попри простоту, процес виготовлення окопних свічок має певні секрети, які добре відомі майстриням.

– Дуже важливо витримувати правильну пропорцією між воском та парафіном, а також розтоплювати суміш необхідно у невеликих кількостях і обов’язково постійо перемішуючи. Інакше віск і парафін підгорятимуть, замість того, щоб перетворюватись у рідину, – додала Катерина.

Вони ж показали решті учасників як правильно формувати свічки і заливати їх розтопленою рідиною.

Для виготовлення окопних свічок потрібно мати віск, парафін, жерстяні банки і цупкий папір, з якого роблять паперову тару. Нарізаний смужками папір, згортають у вигляді рулету, вкладають у жерстяну банку і заливають розтопленою парафіново-восковою сумішшю.

Останній етап виробництва – це поступове затвердіння суміші, залитої у банки, який триває кілька годин.

Довідка «City News»:

БО «БФ «Хрещатик-Сіті»  працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик-Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які знаходяться на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото автора

Читати за темою: Шістдесят кілограмів парафіну німці передали у Черкаси волонтерам «Хрещатик-Сіті»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *