Помірно тепло та без істотних опадів: синоптики про погоду на Черкащині цього тижня

У цьому році другий місяць осені стартував на Черкащині невеликим похолоданням. Середньодобова температура знизилася до 14-16º тепла, але продовжує перевищувати кліматичну норму на 3-5º. А такі бажані дощі продовжують оминати наш регіон. Про це інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

В лісах області утримується надзвичайна 5 класу пожежна небезпека. Тому не слід спалювати пожнивні рештки, стерню після збирання врожаю.

Проте в атмосфері уже намітилися зміни. Потужний антициклон «Sonja» починає руйнуватися, але у найближчі три доби ще зумовить помірно теплу та без істотних опадів погоду.

Середа, 4-го жовтня, внаслідок активного виносу тепла з півдня, виявиться найтеплішим днем тижня, з температурою вдень 20-25º на фоні посиленого південного вітру. Четвер почне готувати Черкащину до зустрічі чергового циклону: збільшиться хмарність, яка обмежить денний прогрів до 17-22º.

Із п’ятниці холодний атмосферний фронт циклону «Noah» відкриє доступ більш вологому та прохолодному повітрю. Пройдуть дощі різної інтенсивності. Температура знизиться: вночі до 5-10º, вдень до 11-16º.

За чисельними прогностичними моделями, найближча холодна ніч з вірогідністю заморозків очікується у понеділок 9 жовтня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *