Черкаські студенти їдуть навчатися у вишах Латвії

Нова група студентів та викладачів Черкаського державного бізнес-коледжу – у рамках програми академічної мобільності «Erasmus+» – відправляється до Європи. Протягом півроку вони будть навчатися або стажуватися у  двох латвійських вишах. У наступному семестрі до Латвії поїдуть дві групи студентів.

Про це журналісту «City News» повідомив директор Черкаського державного бізнес-коледжу (ЧДБК) Олег Куклін.

За його словами, Вища школа менеджменту та інформаційних систем ISMA у місті Рига є давнім європейським партнером коледжу для обмінів студентами та викладачами за програмою міжнародної співпраці ЄС у сфері освіти  «Erasmus+». Двічі на рік до Європи відправляються студенти та викладачі коледжу, що перемагають у конкурсі (знання мови, високі професійні навички (для викладачів), успіхи у навчанні (для студентів).

Студенти навчаються півроку, отримуючи стипендію у 750 євро та покриття витрат на перебування у країні та проживання. Крім навчання, вони отримують можливість подорожувати європейськими країнами, удосконалювати мову, частина з них у цей час знаходить роботу за кордоном.

– Наші студенти також мають можливості отримувати європейські дипломи. Бакалаври можуть продовжувати навчання у університеті ISMA на магістерській програмі, вступаючи до університету на дистанційну форму навчання – і через 2 роки отримують європейський диплом магістра із бізнес-адміністрування або комп’ютерних наукА викладачі, що беруть участь у програмі «Erasmus+», не лише  проводять лекції для європейських студентів,  але й беруть участь у науково-дослідницькій діяльності європейського вишу. У бізнес-коледжу з’явився новий партнер – Відземський університет прикладних наук у Латвії, який надав відразу 7 стипендій Програми для викладачів та студентів у 2023 році. Співпраця продовжується та розширюється, – зазначив Олег Куклін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *