«Українські книжки для дитячої обласної лікарні» – Нова соціальна ініціатива у Черкасах

Новий соціальний проєкт «Українські книжки для дитячої обласної лікарні», з ініційований волонтеркою і депутатом Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інни Бандури, набуває популярності у Черкасах і збирає навколо себе нових прихильників серед місцевого політикуму.

Так, днями до проєкту приєднався і перший заступник голови Черкаської обласної ради, голова обласної організації партії «Європейська солідарність» Роман Сущенко.

Про це він написав у мережі «Фейсбук»:

«Друзі, щойно разом з заступницею міського голови Черкас Мариною Гаркавою приєднався до унікального благодійного проекту депутатки Черкаської міської ради Інни Бандури «Українські книжки для дитячої обласної лікарні» і ВАС ЗАКЛИКАЮ.Цей проект реалізує очолюваний нею благодійний фонд «Хрещатик-Сіті» спільно з книжковим супермаркетом «Буквиця». Кожен бажаючий має змогу долучитися до нього, придбавши або подарувавши дитячу книгу. Усі книги поповнять бібліотечний фонд КНП “Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради”. Кожне відділення лікарні обладнане ігровим куточком для малечі. Інна з Мариною спілкувались з дітьми, які знаходяться на лікуванні та з їх батьками – всі дуже задоволені, що є місце, де можна відпочити», – повідомив він.

На думку пана Романа, існування бібліотечних куточків у відділеннях обласної дитячої лікарні мають дуже важливе значення для маленьких пацієнтів. Адже завдяки цьому проходячи курс лікування вони мають змогу поринати у чарівний світ літератури, періодично переключати увагу на позитивне, здобувати приємні емоції, що не може не сприяти процесу одужання.

«Хворі дітки за вашої підтримки, друзі, отримають змогу погортати сторінки книжок українських авторів. Разом з колегами передали ілюстровану казку нашої землячки черкащанки Вікторії Носової «Полювання на українське щастя». Авторка віршами пояснила для дітей, чому в Україні почалася війна. До написання віршованої казки черкащанку підштовхнули запитання тоді ще дворічного сина про війну. Вікторія, перш ніж писати казку, радилася з психологом, чи правильним є такий підхід. Професійна фахівчиня розповіла, що це один із оптимальних шляхів, аби не травмувати дитячу психіку. Вірші Вікторія написала години за дві і своїми руками оформила їх у книжку. Це перша друкована збірка Вікторії. Вона пригадує, що у підлітковому віці їй подобалося писати твори, але врешті вирішила навчатися на прокурорсько-слідчому факультеті. Казка “Полювання на українське щастя або Відповідь на питання “Чому почалася війна?” для найменших” вийшла влітку накладом 500 примірників. Чверть доходу від продажу збірок авторка передає на допомогу ЗСУ. Книга містить 24 сторінки. Її випустили у м’якій обкладинці з глянцевими різнокольоровими сторінками. Ілюстрації втілили за баченням авторки віршів. росіян у збірці зобразили зеленими істотами. Дякую майстрам видавництва Інтролігатор Видавництво за якісну роботу і участь у проєкті, – пояснив важливість нової соціальної ініціативи для юних черкащан Роман Сущенко.

Читати за темою:

Новими українськими книгами у Черкасах поповнюють бібліотеку обласної дитячої лікарні (фоторепортаж)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *