У Черкаській області розширюють мережу закладів, де надаватимуть реабілітаційні послуги

Відновимо людину – людина відновить усе. В області розширюють мережу закладів, де надаватимуть реабілітаційні послуги. До кінця року такі відділення зі щонайменше 30 ліжками мають діяти в усіх кластерних і надкластерних лікарнях Черкащини. Про це на брифінгу в медіацентрі ОВА розповіла заступниця начальниці управління охорони здоров’я ОДА Тетяна Бондар.

Нині стаціонарно реабілітацію можна отримати безоплатно в шести лікарнях Черкаській області. Вони уклали відповідні договори з НСЗУ. Амбулаторно – у дев’яти.

– Навіть порівняно з минулим роком, на Черкащині побільшало людей, які потребують реабілітації, – зауважила Тетяна Бондар. – Наша мета – надання якісної медичної послуги з відновлення наших громадян. Адже якщо ми відновимо людину, то вона відновить усе. Ми працюємо, відповідно до чинних стандартів і протоколів, а також вимог Національної служби здоров’я України. Тож керуємося чіткими правилами щодо організації та надання реабілітаційних послуг.

Реабілітація – це комплекс заходів, спрямованих на відновлення працездатності людини. З нею працює мультидисциплінарна команда фахівців індивідуально. Зокрема, лікарі фізичної реабілітаційної медицини, фізіо- та ерготерапевтів, фахівці з мови та мовлення, психологи.

– У кожному реабілітаційному відділенні має бути щонайменше від 30 до 60 ліжок для пацієнтів, – відзначила Тетяна Бондар. – В окремих закладах, де уже діють реабілітаційні відділення, будемо збільшувати потужності. Крім того, важливе питання технічного оснащення та забезпечення кваліфікованими спеціалістами.

Додамо, що в одному з навчальних закладів області вже проводять навчання за спеціалізацією «Терапія та реабілітація».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *