СБУ повідомила про підозру двом колаборантам – депутатам партії «єдина росія» (фото)

Служба безпеки України продовжує системно притягувати до відповідальності колаборантів на тимчасово окупованих територіях України. На підставі зібраних доказів СБУ повідомила про підозру 2 партійцям «єдина росія».

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

– Встановлено, що викритим депутатом прокремлівської партії рф є рецидивіст, який переховується від правосуддя на окупованій частині Луганщини. У вересні 2020 року кіберфахівці СБУ викрили його на маршрутизації трафіку до терористичної організації «лнр». Він мав декілька фірм з надання інтернет-послуг на Черкащині та на тимчасово окупованій території. Йому було повідомлено про підозру, однак після повномасштабного вторгнення підозрюваний втік на непідконтрольну територію України та працював на користь ворога, як один із інтернет-провайдерів. За можливість вести бізнес, зловмисник надавав безкоштовний інтернет окупаційним підрозділам рф. Крім того, він активно допомагав гуманітаркою російським військовим, – розповіли у пресслужбі УСБУ в Черкаській області.

Іншим колаборантом виявився мешканець Донецька, чемпіон Світу та неодноразовий призер змішаних єдиноборств, який представляв Україну на міжнародному рівні. Однак, від початку повномасштабного вторгнення він підтримав російських загарбників і «на власному прикладі» закликав зробити це інших місцевих жителів. Він активно виступав в ефірах пропагандистських телеканалів країни-агресора, де зазначав, що з російським паспортом спортсменам буде простіше представляти донецький регіон на офіційних міжнародних змаганнях, таких як чемпіонати Світу та Європи.

– У вересні цього року поплічник ворога був обраний депутатом 3-го скликання найвищого законодавчого органу окупаційної влади «днр» від партії «єдина росія». Нині він входить до складу так званого «комитета народного совета по физической культуре, спорту и туризму» від ворожої політичної сили, – додали у пресслужбі УСБУ в Черкаській області.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозри за ч.5 та ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу Україну. Наразі колаборанти переховуються від правосуддя на тимчасово окупованих територіях України, їх оголошено у розшук. Заходи з викриття проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *