Черкащани вивчали досвід Вроцлава у сенсі ефективного управління громадою

Польський досвід щодо розвитку і розбудови місцевого самоврядування у Вроцлаві вивчала делегація з низки українська міст. Поляки показали приклади ефективної роботи у сенсі залучення інвестицій та системної комунікації громади з міською владою у сфері обговорення проблемних моментів та ухвалення рішень.

Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» написала учасниця делегації, депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

«Разом з колегами із Бахмута, Миколаєва, Рівного та Дніпра відвідали місто Вроцлав (Польща). Програма візиту була зосереджена на питаннях, повʼязаних із функціонуванням місцевого самоврядування в Польщі, роботі комунальних підприємств та залучення інвестицій для муніципальних проєктів. Крім того, під час візиту ми відвідали центр соціального розвитку та Представництво Європейського Парламенту у Вроцлаві. Відбулися зустрічі з місцевими політиками, а також з засновниками Uanited Foundation (це дуже крута команда, яка надзвичайно активно допомагає Україні наблизити перемогу). В якості такої особистої рефлексії я би хотіла пару слів написати про Рафала Дуткевича, з 2002 по 2018 роки він обіймав посаду мера міста Вроцлав. За час його перебування на посаді мера, було створено Агенцію розвитку агломерації Вроцлава завдяки чому місто отримало міжнародну позицію і обсяг залучених інвестицій досяг найвищих показників. Крім того, місто має міжнародні нагороди за забезпечення інноваційної моделі розвитку економіки. Гадаю Черкасам є чому повчитись і як перший крок розглянути можливість створення якщо не агенції , то хоча б Комісії міської ради з питань розвитку місцевого самоврядування та міжнародних зв’язків як наприклад у наших колег з Дніпра. Також мене зацікавило, як у Вроцлаві влада комунікує з громадою. Для цього там створені ради мікрорайонів і багато важливих питань обговорюються саме там, а вже потім виносяться на розгляд сесії. А ще у Вроцлаві є розроблена стратегія розвитку до 2030 та сценарії майбутнього до 2050 де в якості додатку враховуються «Наслідки війни в Україні для Вроцлава». Щиро дякую команді Міжнародного республіканського інституту #IRI Ukraine за організацію поїздки та сприянню розвитку місцевого самоврядування України», – йдеться у тексті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *