Ліквідація парковки на центральному майдані Черкас схвилювала мера

На минулому тижні патрульна поліція Черкас розчистила центральний майдан Черкас від автомобілів, які їх власники упродовж кількох місяців вперто паркували на Соборній площі. У поліції пояснили, що реагують на скарги громадян, щодо накопичення там авто і зростання, у зв’язку з цим, кількості ДТП. Несподівано за відновлення парковки виступив мер Черкас.

Цю тему на початку тижні міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. У відео зверненні до громадян на власній сторінці у «Фейсбук» він заявив про необхідність вивчення питання щодо відновлення парковки на Соборній площі.

– Парковка на Соборній площі заборонена. Там постійно чергує екіпаж патрульної поліції. Дав доручення Департаменту вуличної інфраструктури спільно з Національною поліцією визначитись як можна використовувати цю площу. Адже на сьогодні парковок у місті не вистачає. Потрібно у першу чергу подумати і про водіїв і про безпечне використання цього місця, щоб не створювали аварійні ситуації. Ми вивчимо можливість розміщення там місць для паркування транспорту з відповідною розміткою. І якщо це буде можливо, думаю, що потім із національною поліцією ухвалимо рішення про використання цієї ділянки на Соборній площі, – сказав Анатолій Бондаренко.

Ситуацію трішки раніше вивчала «City News».

Як  пояснили патрульні поліцейські перетворювати на паркову центральний майдан не можна, оскільки це суперечить вимогам правил Дорожнього руху та створює загрозу безпеці руху.

Більше того, поліцейські відреагували на численні скарги громадян про те, що нагромадження автомобілів загрожує безпеці руху. Окрім того у поліції говорять про зростання ДТП у вказаному місці, що на їхню думку пов’язано із функціонуванням парковки.

У офіційному коментарі представників Патрульної поліції Черкащини на запит редакції «City News», опублікованому ще на минулому тижні, сказано так. Цитуємо:

“Світловий день став коротшим, відтак стало виникати більше аварійних ситуацій на дорозі та зросла кількість звернень громадян на лінію 102 щодо зупинки та стоянки автівок на бульварі Шевченка від вулиці Байди Вишневецького до вулиці Лазарева. Задля попередження порушень ПДР та зменшення кількості аварійних ситуацій на вказаному відрізку, за можливості, чергуватимуть патрульні”.

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото автора

Читати за темою:

У Черкасах поліцейські відреагували на скарги громадян і розчистили від автомобілів центр міста

Звільнений від авто центр Черкас охороняє екіпаж патрульної поліції (фотофакт)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *