У Черкасах поліцейські відреагували на скарги громадян і розчистили від автомобілів центр міста

Сьогодні вранці патрульні поліцейські навели лад у центрі Черкас, змусивши щезнути автопарковку, що дошкуляла усім, розмістившись посеред проїжджої частини бульвару Шевченка навпроти Соборної площі.

Про це з місця події повідомив журналіст «City News»  

Протягом кількох місяців життя жителів Черкас, які мусять перетинати центр міста у районі Соборної площі, між обласним  Будинком рад та Черкаської міськрадою, «отруювала» парковка, яка загніздилась посеред проїжджої частини бульвару Шевченка.

Власне, на парковку з чиєїсь примхи перетворилась технологічна смуга, що розділяє смуги зустрічного руху, знаходячись між ними. Увесь день, особливо по буднях, вона була буквально забита автівками, як діжка тюлькою. І це добряче нервувало пішоходів  і, особливо дошкуляло автомобілістам, адже припарковані посеред площі машини закривали їм огляд, наражаючи на небезпеку зіткнення.

Сьогодні зранку проблему усунули поліцейські патрульної служби, два екіпажі якої зайняли стратегічну позицію у вказаному місці, не даючи там паркуватись автомобілям.

Поліцейські доброзичливо погодились поспілкувались з журналістом «City News».  

– Відповідно до ухваленого рішення міською владою Черкас та керівництва Патрульної поліції, вранці отримали завдання прибути на це місце задля забезпечення безпеки дорожнього руху. Ця територія дороги, відповідно до існуючої розмітки є технологічною смугою, на якій рух, або паркування автотраспорту заборонені Правилами дорожнього руху. За паркування у вказаному місці передбачено штраф у сумі 340 гривень, – пояснив журналісту «City News»  працівник патрульної поліції.

Як розповіли у пресслужбі патрульної поліції, дія поліцейських – це відповідь на численні скарги громадян.

– Світловий день став коротшим, відтак стало виникати більше аварійних ситуацій на дорозі та зросла кількість звернень громадян на лінію 102 щодо зупинки та стоянки автівок на бульварі Шевченка від вулиці Байди Вишневецького до вулиці Лазарева. Задля попередження порушень ПДР та зменшення кількості аварійних ситуацій на вказаному відрізку, за можливості, чергуватимуть патрульні, – повідомили у пресслужбі

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *