15 років тюрми «світить» білорусу і українці з Херсонщини за державну зраду

Білорус, який проживає на Херсонщини став російським «поліцаєм», видавав АТОВців і брав участь у фільтраційних заходах окупантів. Жителька троїцького зайняла керівну посаду в окупаційній адміністрації селища. Двох колаборантів, які співпрацюють з ворогом на Херсонщині та Луганщині,  викрила СБУ.  

Про це журналістам «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

– Служба безпеки викрила злочинну діяльність двох колаборантів, які пішли на співпрацю з рф та сприяють утвердженню окупаційної влади на тимчасово окупованих територіях України. Встановлено, що фігурантом є 36-річний білорус, який проживає в Херсонській області. Після захоплення регіону він підтримав російських загарбників і добровільно вступив до складу силового блоку окупаційної влади. Перебуваючи у лавах так званої «патрульно-постової служби поліції МВС Чаплинського муніципального округу», він брав участь у проведенні фільтраційних заходів щодо місцевих мешканців. Крім цього, він інформував військових рф про місця проживання та перебування учасників АТО/ООС на території Каховського району, – розповіли у спецслужбі.

Також закликав місцевих жителів до співпраці з окупаційною владою і надавав допомогу у проведенні примусової «паспортизації» рф. Ще однією ворожою поплічницею виявилась жителька Троїцького на Луганщині.

– Під час окупації селища вона погодилась очолити так званий «сектор архітектури та містобудування» окупаційної адміністрацій. На цій «посаді» вона особисто брала участь у створенні генерального плану муніципального утворення. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозри за ч. 5 та ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України, – додали працівники пресслужби.

 Наразі колаборанти переховуються на тимчасово окупованій території України від правосуддя. Зловмисникам загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна. Розслідування проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *