Закон «чарівного пенделя» спрацював у Черкасах: у розкопах з’явились люди

Кілька тисяч переглядів за добу набрала публікація «City News» «Провалитись під землю ризикує хлібний магазин у Черкасах (фоторепортаж)». І, сталось диво, розкоп, які упродовж двох тижнів залишались мертвими, раптово ожили. У безлюдних ямах, з’явились працівники.

Мова у ній йшла про те, що у Черкасах, внаслідок ремонтних робіт на тепломережах у районі перехрестя  вул. Новопречистенська та Надпільна, перекопали два із чотирьох виходів із дворів, чим суттєво обмежили мешканцям навколишніх багатоповерхівок можливість контактувати із зовнішнім світом. А одна із викопаних ям впритул межує із хлібним магазином, який внаслідок цього взагалі опинився над урвищем. Ситуація склалась загрозлива. Бо сильна злива може спровокувати зсув грунту і магазин із надземного вмить може перетворитись на підземний.

Як з’ясував журналіст «City News», роботи у вказаному місці веде фірма ТОВ «БМУ № 469». Номер мобільного телефона фірми, що вказаний на загороджувальних турнікетах, глухіший глухаря у період весняного токування.

Проте, після виходу у світ публікації, сталось диво. У покинутих копальнях раптом життя забило ключем: під «музику» голосного дирчання генератора, у ямі працюють люди. Робота кипить. Побачивши фотокамеру, чоловіки чомусь одразу сховали обличчя.  

– Добрий день!, – чемно привтався автор цих рядків.

– І вам не хворіти, – дружелюбно відповіли чоловіки у спецівці.

– Виходить не дарма написав статтю про те, що тут два тижні назад ями викопали, труби проклали, але чомусь припинили роботи. А мешканці тим часом два тижні без гарячої води. Закон «чарівного пенделя» таки працює? Еге ж?

– Нічого про статтю не знаємо. Але це не так. Роботи ведуться, ви ж бачите? А вчора нас тут дійсно не було, бо ми на іншому об’єкті працювали. Ми завжди працюємо там, де підвезені матеріали. Тут їх не було, тому і нас не було.

– Мабуть нам наснилось. Ця двотижнева пауза існувала лише в уяві мешканців, які весь цей час без гарячої води?

У відповідь мовчанка, але через паузу журналіст почув наступне:

– Гарячої води, кажете, два тижні немає? То це питання не до нас, а до вашої міської влади. У нас у Харкові, якщо тільки мер дізнається, що у котромусь будинку немає гарячої води (не те, що тепла), то наступного дня всі причетні у нього на «килимку» червонітимуть, відгрібаючи по повній програмі.  

– А магазин? Як можна було так підкопувати? Це теж питання до міського голови?

– До власників магазину. Ну і до нашого керівництва. Ось телефон вказаний, телефонуйте, сказав працівник, киваючи на контакти фірми, що містяться на турнікеті.

– Так він, коли не зателефонуй, завжди «поза зоною».

– Не може бути. У нас часто про роботу запитають, ми ж їм радимо телефонувати керівництву, то у нас на очах люди зідзвонювались.

– Це легко перевірити, – сказав автор, одразу набрав номер мобільного, почув у слухавці незмінну відповідь робота про «поза зоною» і передав слухавку працівнику фірми.

Той послухав. Сказав багатозначне «гм…» і… пішов працювати.

Бесіда відбулась вчора. Сьогодні льє дощ. Людей у розкопі, природно, немає. Непокоїть і те, що буде з магазином?

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *