На асфальті у центрі Черкас хтось за ніч намалював паркувальну розмітку (фоторепортаж)

Не довго мучилась старушка… У протистоянні безпека руху проти парковки на центральній площі Черкас Соборна, що тривав два тижні, перемогла остання. Героїчна оборона площі патрульними поліцейськими тривала 16 діб.

Нова розмітка з’явилась у центрі Черкас на площі Соборна. Вона чітко вказує на те, що цей шматок асфальту посеред проїжджої частини по бул. Шевченка, тепер – паркова. І це в піку твердженням представників патрульної поліції Черкас, які запевняли, що паркування автомобілів на цій території суперечить Правилам Дорожнього Руху і створює загрозу безпеці руху.

Нагромадження транспортних засобів у вказаному місці раптово виникло ще влітку. Водії машин, ігноруючи вимоги ПДР з впертістю осла почали залишати там свої автівки.   

Через захаращений автомобілями центр Черкас – невеликий простір між приміщеннями Обласного будинку рад та Черкаською міською радою, обурював і пішоходів і водіїв, які намагались його проминути. І одним і іншим розставлені автівки істотно обмежували обзор, наражаючи на небезпеку ДТП.  

Протистояння між парковкою і безпекою руху почалось 26 жовтня цього року, коли цей шматок асфальту силами патрульної поліції Черкас очистили від нашестя ТЗ.

 – Світловий день став коротшим, відтак стало виникати більше аварійних ситуацій на дорозі та зросла кількість звернень громадян на лінію 102 щодо зупинки та стоянки автівок на бульварі Шевченка від вулиці Байди Вишневецького до вулиці Лазарева. Задля попередження порушень ПДР та зменшення кількості аварійних ситуацій на вказаному відрізку, за можливості, чергуватимуть патрульні, – так тоді дії патрульних прокоментувала пресслужба Патрульної поліції Черкас.

Відтоді, щодня на площі чергував патрільний екіпаж, захищаючи самісінький центр міста від авто загарбників.

Сьогодні вранці журналіст «City News» виявив, що на асфальті площі Соборної, яку від стихійного накопичення автомобілів з 26 жовтня щодня оборонили екіпажі патрульної поліції, з’явилась принципово нова розмітка. Нею визначено у який спосіб там мають ставити авто.

Що ж сталось за цей час такого, що дозволило парковці знову вилізти у самісінький центр Черкас, зухвало кидаючи виклик безпеці руху, поліції, владі, ПДР і здоровому глузду?

Очевидно, запекла і водночас тиха боротьба за паркову у центрі Черкас відбувалась у кулуарах, непомітно для широкого загалу.

Героїчна оборона площі тривала 16 діб, і закінчилась перемогою прихильників парковки.

Чекаємо на коментарі від Патрульної поліції Черкас.

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото автора

Читати за темою: У Черкасах поліцейські відреагували на скарги громадян і розчистили від автомобілів центр міста

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *