Сільгоспвиробників Черкащини привітали з професійним святом

Область тримає лідерство в Україні з виробництва зерна та продукції тваринництва. Це – результат роботи працівників сільського господарства. У переддень професійного свята їх від імені очільника області Ігоря Табурця привітав заступник голови ОДА Олександр Турченяк.

Натепер аграрії регіону вже зібрали понад 4 млн тонн збіжжя та вже працюють над вирощуванням нового врожаю. Порівняно з минулим роком, значно зросла урожайність з одного гектара. Крім того, аграрії беруть курс на глибинну переробку вирощеного.

– Другі в країні за обсягами вирощеного зерна, другі ж – за обсягами виготовленої продукції тваринництваю, – відзначив заступник очільника області. – Наші виробники незмінно у лідерах з-поміж областей України. Честь та повага їм за невтомну працю! Незважаючи на економічні виклики та логістичні проблеми, які долають наші сільгоспвиробники останні два роки через велику війну, зараз фіксуємо зростання експортних позицій. Це показник економічної стійкості та затребуваності продукції наших виробників. Зі свого боку ми шукаємо шляхи для збільшення обсягів переробки, збільшення маржинальності та виходу на світові ринки з уже готовою незмінно якісною продукцією. Ми постійно на зв’язку і готові спільно вирішувати всі проблемні питання.

До професійного свята, який в Україні відзначають у третю неділю листопада, працівників сільського господарства, підприємств із переробки сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготівельних, водогосподарських та обслуговуючих підприємств і організацій агропромислового комплексу відзначили почесними відзнаками та грамотами.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *