Дванадцять років тюрми і конфіскацію майна призначив суд зрадниці із Луганщини

За матеріалами СБУ заочно засуджено до 12 років тюрми поплічницю ворога. Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного ув’язнення засуджено учасницю окупаційного угрупування, яка сприяла ворогу на тимчасово захоплених територіях сходу України.

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

За матеріалами української спецслужби суд призначив учасниці терористичної організації «лнр» 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна заочно.

– За даними слідства, зловмисницею виявилась мешканка Луганщини, яка у 2015 році приєдналась до лав терористичного угруповання. У складі так званого «2-го розрахунку мінометного взводу 16 БТрО 4 ОМСБр 2 армійського корпусу народної міліції лнр» жінка була навідницею. Під керівництвом ватажків-терористів вона брала активну участь у збройному опорі силам ЗСУ на лінії розмежування. З 2018 року вона отримала підвищення та стала бухгалтером бойового підрозділу. Перебуваючи на «посаді» вона дбала про матеріальне забезпечення бойовиків та контролювала всі фінансові операції, – поінформувала пресслужба.

На підставі зібраних доказів, суд визнав зловмисницю винною за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Нині засуджена переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території. Досудове розслідування проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *