При Черкаській ОВА вже майже пів року працює Координаційний центр підтримки цивільного населення

У червні 2023 року при Черкаській обласній військовій адміністрації був утворений Координаційний центр підтримки цивільного населення. Відтоді відбулося 6 засідань, на яких були сформовані основні функції та завдання центру. Також утворено 64 таких центри у територіальних громадах Черкащини.

Координаційний центр при ОВА складається з окремих робочих груп по роботі з внутрішньо переміщеними особами, з ветеранами, військовослужбовцями, членами їхніх родин тощо.

У межах роботи Коордцентру було розроблено та запроваджено онлайн-платформу для ветеранів та їхніх рідних «Черкаський вимір».

Також була розроблена обласна комплексна програма підтримки ВПО на період 2023-2025 років, у якій окремим розділом передбачено їх працевлаштування.

Нещодавно в області вперше було проведено Форум ментального здоров’я у межах реалізації ініційованої Першою леді Оленою Зеленською Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Зокрема, презентовано напрацювання громадських організацій з питань ментального здоров’я для молоді.

ВПО й інші постраждалі від збройної агресії рф у Черкаській області можуть цілодобово звертатися за номерами: 0 800 508 876, (0472) 361-113.

Також корисну інформацію можна дізнатися на сайті центру.

Нагадаємо, за ініціативи Мінреінтеграції Координаційні центри діють при кожній ОВА. Їхня діяльність спрямована на підтримку та надання допомоги постраждалому населенню, зокрема ВПО, ветеранам, людям з інвалідністю, членам сімей загиблих захисників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *