Невдовзі в Україні впровадять сучасну модель соціально-психологічної реабілітації ветеранів

Про це повідомила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час відвідин будівництва сучасного реабілітаційного закладу “Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації”.

Наразі роботи наближаються до завершальної стадії. Невдовзі Центр розпочне надавати комплекс послуг із психосоціального відновлення не лише ветеранам та членам їхніх сім’ям, а й постраждалому внаслідок війни цивільному населенню.

“На базі Бородянського центру буде впроваджено сучасну модель соціально-психологічної реабілітації за світовими стандартами. До штату найкращих українських фахівців будуть залучені й міжнародні експерти. Крім того, тут діятиме науково-практичний центр психічного здоров’я, надаватимуть юридичні, соціальні, інформаційні та інші послуги. Цей заклад стане одним із елементів загальнонаціональної інфраструктури ветеранської політики, а його практичній досвід буде масштабовано по всіх регіонах України”, – розповіла Юлія Лапутіна.

Нагадаємо, “Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації” є одним з пілотних проєктів Мінветеранів. Будівництво ведеться на місці знищеного російськими окупантами Центру соціально-психологічної реабілітації населення у місті Бородянка Київської області. Він спроєктований за світовими стандартами та відповідатиме вимогам безпеки, відповідно до українських реалій.

За інформацією Міністерства у справах ветеранів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *