Митрополит Іоан спростував інформацію, про перехід  до ПЦУ у Черкасах монастиря

Інформація про те, що до ПЦУ у Черкасах перейшов чоловічий монастир не відповідає дійсності.

Офіційне спростування прозвучало з вуст митрополита Черкаського і Чигиринського Іоана, прозвучало під час брифінгу в Свято-Троїцькому соборі.

– За всіма документами, які в нас є, ця громада була зареєстрована в 1944 році. В 1991-му була спроба парафіян перейти до київського патріархату від руської православної церкви, але тодішнє керівництво не погодилося це зробити. Наступний статут був уже зареєстрований не від російської церкви, а Української православної церкви московського патріархату в 1991 році владикою Софронієм. Тобто жодного монастиря не існує за цією адресою, – пояснив митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан.

Також Його Преосвященство прокоментував події, що розгорнулись у Черкасах у понеділок 20 листопада у одній із парафій ПЦУ.

Як він повідомив, у той день парафіяни храму Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ змушені були знову захищатися від агресивно налаштованих прихильників московської церкви, які силовою групою потрапили на територію храму. Ця парафія не так давно перейшла з –під московської церкви до складу Православної Церкви України.

Цього разу агресивні адепти московської церкив били парафіян ПЦУ.

Як заявив митрополит Іоан, тих, хто бив парафіян був це особистий представник митрополита Черкаської єпархії так званої української православної церкви московського патріархату Феодосія, який нині перебуває під вартою.

Його Преосвященстко також озвучив прізвище цього «релігійного активіста» та прізвища кількох його соратників – промосковських провокаторів.

Як відомо перехід так званої громади Монасстиря Різдва Пресвятої Богородиці до Православної Церкви України відбувся 16 листопада. Група вірян, що й далі тримаються лінії промосковської церкви намагались зірвати процес. Під час подій у так званому чоловічому монастирі віряни ПЦУ замість ченців виявили у храмі черниць із іншого монастиря, російську літературу й зображення митрополита Київського упц мп Онуфрія та вже згаданого черкаського митрополита Феодосія.

Фото видання Главком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *