На Черкащині завершилася серія тренінгів із реалізації ветеранської політики

Інтенсивні зустрічі, плідні дискусії, обмін досвідом. На Черкащині завершилася серія тренінгів «Реалізація ветеранської політики. Реінтеграція ветеранів у громади». 

Залучили до навчань представників органів місцевого самоврядування, фахівців соціальної та медичної сфери, представників громад із всіх районів області, які є відповідальними за реалізацію ветеранського напряму та працюють із захисниками та членами їхніх родин. Загалом навчаннями охопили понад 500 учасників. 

Тут налагоджували співпрацю між громадами, обговорювали найбільш дієві інструменти та практики допомоги й підтримки ветеранів, членів їхніх родин, сімей загиблих захисників і зниклих безвісти.

–  Ветеранська політика – це не демагогія чи дискусії, це має бути конкретний інструмент закриття потреб кожного ветерана та членів його сім’ї , – наголосила перша заступниця очільника Черкащини Наталія Кравченко. – Нам важливо напрацювати чіткі інструменти для реінтеграції ветеранів саме на рівні громад, вміти вибудувати ефективну комунікацію. Важливим є створення ветеранських просторів на місцях. Це – «must have» в комплексній реінтеграції. Цим питанням зараз опікуємося.

Проводила тренінги та ділилася досвідом регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Вікторія Шепіль.

–  Мета тренінгів – навчитися допомагати, чути і бути корисними, виходячи з тих можливостей і ресурсів, які є в конкретній громаді, і адаптовуючи їх до тих категорій, що потребують допомоги, –  відзначила Вікторія Шепіль. – Адже система підтримки і супроводу ветеранів та членів їхніх сімей, сімей загиблих і зниклих безвісти постійно потребує удосконалення. Завдяки тренінгам плануємо продовжити навчання каскадним методом всіх дотичних служб і фахівців.

Відзначимо, задля інформаційної допомоги ветеранам, членим їхніх родин, сім’ям загиблих і зниклих безвісти, в області запустили сайт “Черкаський вимір”. Платформа містить алгоритми пошуку зниклих безвісти, набуття статусу ветерана війни, переліки пільг як державного рівня, так і в розрізі наших тергромад, медична допомога та реабілітація, пенсійне забезпечення, професійна освіта, започаткування власної справи, грантові можливості та багато інших інструментів.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *