Понад 1600 доз «омікронспецифічної» вакцини проти COVID-19 доставлено на Черкащину

Черкаська область отримала 1680 доз вакцини для профілактики коронавірусної інфекції, спричиненої SARS-CoV-2. Вакцина Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 призначена для безоплатних щеплень.

Нагадаємо, що зараз територією України циркулює понад 13 штамів «ковіду». Усі виявлені мутації – це відхилення від штаму «Омікрон», який переважає в країні.

Доставлена вакцина, адаптована для захисту проти штаму «Омікрон» і призначена дорослим та підліткам  від 12 років.

Вакцина належить до групи м-РНК вакцин і вводиться у вигляді ін’єкції об’ємом 0,3 мл у м’яз верхньої частини руки. Вона застосовується для вакцинації, введення бустерних та додаткових доз.

Введення бустерних доз вакциною Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 проводяться не раніше ніж через 3 місяці після отримання останньої дози.

Для отримання відповідного щеплення пацієнту необхідно звернутись до сімейного лікаря або педіатра, який призначить щеплення.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я та Міністерства охорони здоров’я України, щеплення вакциною Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 – це надійний захист від коронавірусної інфекції та її ускладнень.

За інформацією Черкаського обласного ЦКПХ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *