Після дощів – морози: на Черкащині прогнозують зміну погоди

На Черкащині – європейська зима. Минулого тижня область вже пережила нашестя сніжного циклону, на черзі – новий. Вже найближчої ночі до Черкащини наблизяться атмосферні фронти циклону балканського походження, які зумовлять значні опади. Про це інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Зокрема, на Черкащині прогнозують мокрий сніг та дощ, на дорогах місцями буде ожеледиця. Вітер посилиться до небезпечних 15-20 м/с. Температура 2º морозу – 3º тепла.

Сьогодні погоду Черкащини формуватиме тепла частина циклону, на фоні помірного дощу температури підвищаться до 5-7° тепла. 15 грудня, у п’ятницю, ініціативу у формуванні погоди перейме Азорський антициклон, який стабілізує атмосферні процеси, небезпечні явища припиняться. З північними вітрами до нашого регіону надійде порція прохолодного повітря і температурний фон знизиться на 2-4°. Температура впродовж доби близько 0°.

Із небезпечних явищ з’явиться ожеледиця – шар льоду чи зледенілого снігу, що відкладається на охолодженій земній поверхні внаслідок замерзання атмосферних опадів або талої води. Тому комунальним та дорожнім службам варто бути готовими застосовувати на дорогах і тротуарах протиожеледні суміші.

У суботу, 16 грудня, температурний фон знизиться до кліматичної норми: вночі 1-6° морозу, вдень 4° морозу -1° тепла.

За сьогоднішніми оцінками, у неділю, 17 грудня, вночі 0-5° морозу, без істотних опадів. Вдень до нашого регіону надійде атмосферний фронт із заходу, який проявить себе мокрим снігом, дощем та підвищення температури до 2-3° тепла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *