Мюзикл «Різдвяна Кантата» у рамках туру Україною у Черкасах показали українські та корейські волонтери

Всеукраїнський благодійний тур «Різдвяна Кантата», який вже охопив 24 міста України, прибув і до Черкас. Учасники туру порадували чудовим, феєричним мюзиклом із вічним сюжетом про народження Спасителя, щоб дарувати радість, об’єднувати і вселяти в українців віру у перемогу.

Про це з місця події повідомив журналіст «City News»

У концертному залі ПК «Дружба народів» майже не було вільних місць. Серед бажаючих подивитись мюзикл були не лише черкащани, але й жителі сусідніх областей, зокрема Вінницької.

Організаторами новорічно-різдявяного туру виступили БО «Благодійний фонд «Мрія!», ГО «Українська сімейна фундація» у співпраці з ГО «Всеукраїнське молодіжне спілкування» за участю волонтерів та студентів України та представниками Міжнародного інституту розвитку інтелекту «International Mind Education Institute» (IMEI) (Республіка Корея).

Глядачів привітали організатори вистави та міський голова Черкас Анатолій Бондаренко

– Шановні українці і іноземні гості. Востаннє я виступав на цій сцені, коли в Україні був мир. Сьогодні ми переживаємо важкі часи, але сьогодні хочу побажати, щоб у нашій країні знову був мир, а українські Збройні Сили перемогли ворога (оплески). Завдяки організаторам ми маємо чудову нагоду зібратись разом, поспілкуватись і переглянути цікаву виставу, адже ми не маємо права забирати майбутнє у наших дітей і повинні об’єднуватись для майбутньої перемоги. Мені часто закидають, що такі заходи нн іне на часі. Я ж твердо переконаний, що вони вкрай необхідні, бо об’єднують, дають змогу зняти стрес і психологічну напругу, викликані війною, і дарують надію на перемогу та мир в Україні, – сказав Анатолій Бондаренко.

Він же повідомив, що серед акторського колективу вистави – вихідців із різних регіонів України є й черкащанка Наталія Манжула. Їй міський голова Черкас вручив грамоту Черкаської міської ради.

В унісон очільнику громади Черкас говорив і представник Міжнародного інституту розвитку інтелекту «International Mind Education Institute» Рю Ийгю. Його прониклива і палка промова викликала у залі щире захоплення і підтримку.

– Я приїхав до вас із Кореї. Я дуже любою Україну, прожив тут 20 років і Україна для мене друга Батьківщина. Зараз в Україні йде війна, яку ніхто з нормальних людей у світі  не хотів. Україні нині допомагає багато країн. І я теж думав, чим допомогти Україні, і у мене з’явилась думка, що окрім матеріальної допомоги, необхідно вселяти в людей надію та віру. Нині українські солдати жертвують своїм життям не лише заради перемоги, вони роблять це своїх сімей, тобто, для вас. Тому, коли у ваших серцях буде радість – це стане силою для захисників. Я знаю, що ця війна обов’язково закінчиться перемогою України (оплески), і після її закінчення ми всі разом будемо відновлювати країну. У 1950 році розпочалась війна у Кореї, яка продовжувалась три роки і забрала життя багатьох людей. Корея тоді була другою країною у світі за рівнем бідності. Але зараз Корея у десятці країн із найкращою економікою (оплески). Вірю, що після війни Україна стане однією із найсильніших країн Світу (бурхливі оплески). Для цього потрібні три умови: хороший лідер; народ, який єдинодушно із єдиним серцем, як єдиний організм може рухатись вперед, і, третє – допомога Америки, Європи і Світу. Всі три умови в Україні є. Багато людей у світі хочуть, щоб Україна перемогла. У перші дні війни у перемогу України у світі не вірили, але українці показали, що у боротьбі за свободу і незалежність вони незламні і непохитні. Тому я вірю, що у наступному році Україна здобуде перемогу (бурхливі оплески), – сказав Рю Ийгю.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *