Після морозів на Черкащину прийде потепління

Після періоду сильних морозів, у четвер, 18 січня прогнозують відлигу, а температура вдень підвищиться до 6º тепла. Про це інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

16 січня, атмосферні фронти Балтійського циклону зумовлять періодичне випадіння снігу на фоні слабкоморозної погоди.

Середа, 17 січня, короткочасне вторгнення арктичного повітря знизить температурний фон на 5-6º. Температура вночі 10-15º морозу, вдень 2-7º морозу.

У четвер, 18 січня, атмосферні фронти південно-західного циклону на Черкащині зумовлять сніг з переходом у дощ, посилення вітру до небезпечних 15-20 м/с та різке зниження атмосферного тиску на 10-13 одиниць. Температура вночі 4-9º морозу, вдень 1-6º тепла.

У п’ятницю, 19 січня, температура почне знижуватися: впродовж доби 2º морозу – 3º тепла. Дощ поступово перейде у мокрий сніг та сніг.

За прогностичними розрахунками, у наступні вихідні спокійна зимова погода з температурою 2-7º морозу. Сонячних годин стане більше.

На водоймах Черкащини льодовий покрив тонкий. Міцність льоду можна визначити візуально: лід блакитного кольору – міцний, білого – в два рази слабкіший; сірий, матово-білого або з жовтуватим відтінком – самий ненадійний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *